Cristian Zărescu a depus la DNA înregistrările cu Nicuşor Dan

Share

Cristian Zărescu nu mai este jurnalist, ci a intrat în lumea bună. După ce a fost dat afară de Daniel Băluţă, acum a început să aibă probleme, ca orice om serios.

Zărescu, fostul consilier al primarului Daniel Băluță, a ajuns miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Întrebat de jurnaliștii prezenți la fața locului despre motivul prezenței sale la parchet, acesta a spus că nu știe.

Cristian Zărescu a fost demis săptămâna trecută, din funcția de șef de cabinet al primarului Sectorului 4, conform surselor G4Media. Fostul jurnalist îl consilia pe primarul Daniel Băluță din 2016, atunci când a părăsit zona media.

Zărescu este cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, candidatul USR PLUS susținut de PNL pentru Primăria Capitalei, și a făcut publice discuțiile cu acesta.

Cunoscut ca un luptător pentru spațiile verzi, care a împiedicat zeci de proiecte imobiliare care deranjau parcuri sau spații verzi, Nicușor Dan a apărat, în discuțiile cu Cristian Zărescu, un afacerist controversat, pe Mihai Mitrache, zis ”Câine”, căruia Primăria Sectorului 4 voia să-i dărâme casa și restaurantul construite în Parcul Orășelul Copiilor.

La plecarea de la sediul DNA, Cristian Zărescu a declarat presei că a venit pentru a depune înregistrările discuțiilor cu Nicușor Dan, la cererea procurorilor.

„Mi-au pus câteva întrebări, dar nu pot să dau mai multe amănunte. Deocamdată mi-au cerut să pun la dispoziție aceste iînregistrări pe un suport audio. Înregistrările le-ati auzit și dumneavoastră, nu am pus la dispoziția celor de la DNA altceva decât a apărut. Nu știu să spun pe cine ajută.” a declarat Zărescu.

La DNA este deschis un dosar penal, ca urmare a unui denunț depus de mai mulți parlamentari PSD împotriva lui Nicușor Dan, pe care îl acuză de trafic de influență, luare de mită și spălare de bani.

Share