home CORUPTIE, POLITICA Cristian Pleşa, şeful penitenciarelor, acuzat că l-a favorizat pe Dragnea, dat afară

Cristian Pleşa, şeful penitenciarelor, acuzat că l-a favorizat pe Dragnea, dat afară

Share

Catalin Predoiu a semnat ordinul prin care a dispus incetarea imputernicirii comisarului sef Cristian Pleşa de la Administratia Nationala a Penitenciarelor.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În locul acestuia a fost numit comisarului sef Tiberiu F. Ungureanu.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Justitiei, ministrul Catalin Predoiu a semnat ordinul ministerial prin care a dispus incetarea imputernicirii comisarului-sef de politie penitenciara Cristian Pleşa in functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si imputernicirea in functie, incepand de marti, a comisarului-sef de politie penitenciara Tiberiu F. Ungureanu.

Ungureanu este imputernicit in functie pentru o perioada de un an.

„Provocarile aflate in fata Administratiei Nationale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerarii si a conditiilor de detentie, respectarii drepturilor omului si securitatii cetatenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnarilor suferite de Romania la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclama un management energic, profesionist si orientat pe rezultate, in conditii de stres financiar si institutional, in conditiile unei presiuni de timp care tine de asteptarile cetatenilor”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Tiberiu F. Ungureanu a fost pana in prezent director la Penitenciarul Margineni, judetul Dambovita.

Deputatul PNL Florin Roman l-a acuzat, recent, pe Cristian Pleşa ca l-a favorizat pe Liviu Dragnea.

„Am fost informat aseara, in cadrul unei intalniri intre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si sindicate, ca cel care a dispus permisia pentru domnul Dragnea a fost recompensat de catre directorul ANP, domnul Pleşa Cristian, adus de domnul Toader (fostul ministru al Justitiei – n.r.) pe aceasta functie, cu o prima financiara constand in 50% din contravaloarea unui salariu lunar pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie. Iar ca sa dea un aspect de legalitate plecarii lui Dragnea in permisie, au dat drumul si altor detinuti”, a declarat Florin Roman pe 28 noiembrie.

Deputatul PNL a adaugat ca „cert este ca Liviu Dragnea este singurul detinut din Romania care in acest an a plecat atat de repede acasa”, la doar doua luni dupa incarcerarea provizorie.

Share