Cristian Diaconescu: Introducerea vizelor este o acţiune nesăbuită

Share

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a declarat, astăzi, că introducerea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care vor să meargă în Republica Moldova este o măsură discriminatorie.

Totodată, MAE consideră această decizie a Moldovei ca fiind o acţiune nesăbuită. Diaconescu a declarat că stabilirea, fără niciun fel de fundament juridic a criteriului cetăţeniei române privind obligativitatea introducerii vizelor reprezintă o problemă.

Cristian Diaconescu: Nu pecriteriul nationalitatii

Cristian Diaconescu

“Potrivit acordului dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană, măsura poate fi introdusă numai pentru categorii de vizitatori, în orice caz, nu pe criteriul naţionalităţii sau al cetăţeniei”, a spus Diaconescu.

“Măsura a fost luată cu încălcarea prevederilor acordului dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană privind facilitarea vizelor şi readmisia, care stipulează necesitatea notificării la Bruxelles, cu 48 de ore înainte de luarea unei astfel de măsuri. Până la această oră, notificarea nu a fost făcută”, a precizat ministrul de Externe.

Share