Cristian Diaconescu este propunerea României ca secretar general al OSCE

Share

Ceea ce spuneam de foarte mult timp este pe cale să se producă: Cristian Diaconescu, diplomatul care merita de mult asta, e pe cale să revină în prim-plan.

Diaconescu, fost ministru de Externe și fost șef al Administrației Prezidențiale, este propus de către România pentru poziția de secretar general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Oficialii Uniunii Europene au fost informați în legătură cu această propunere, au arătat sursele Newsweek România, de la Bruxelles.

Pentru această demnitate mai există o singură propunere: Helga Maria Schmid (Germania), actual secretar general al Serviciului European pentru Acțiune Externă (EEAS).

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este o organizație internațională pentru securitate. Se concentrează asupra prevenirii conflictelor, administrării crizelor și reconstrucției post-conflictuale.

Este formată din 57 de țări participante din Europa, Mediterana, Caucaz, Asia Centrală și America de Nord, acoperind spațiul emisferei nordice, de la Vancouver, la Vladivostok.

Share