home POLITICA Cristi Diaconescu a facut plangere la Parchet

Cristi Diaconescu a facut plangere la Parchet

Share

… sa vedem, poate in felul acesta aflam si cine l-a santajat, si cu ce, si ce a facut (daca a facut) la SRI, ori la ce om de afaceri anume a fost in vizita timp de patru ore, in debutul lunii februarie.

Plangerea sa se refera la monitorizarea sa de catre un serviciu secret, timp de zece zile, inainte de Congresul PSD.

Diaconescu ar fi fost santajat, in urma acestui filaj, cu date privind viata sa personala, releva informatiile aparute in aceste zile in presa.

Alte surse afirma ca Diaconescu ar fi ofiter acoperit SIE. Nu stim insa daca lucrurile stau astfel, nici despre ce fel de ofiter acoperit este vorba. De exemplu: pe deplin consemnat, iar acum deconspirat? Intrebarile pot continua.

“Plângerea făcută de Diaconescu vine după ce sâmbătă jurnalista Floriana Jucan a declarat că ar fi în posesia unor documente şi imagini din care reiese că Cristian Diaconescu a fost urmărit timp de zece zile şi că s-ar fi încercat compromiterea sa, însă acesta a negat că ar fi fost forţat să îşi retragă candidatura la şefia PSD.

Ulterior, în emisiunile de televiziune s-ar fi vehiculat că în spatele presupusei monitorizări a liderului social-democrat s-ar afla ofiţeri din SRI.

“Am luat această decizie astăzi. Nu mi-am pregătit deloc această decizie. Am privit sala, am privit oamenii, am discutat şi cu Victor (Ponta – n.r.) şi am luat decizia. Probabil că unii văd calcule tenebroase, dar pentru mine contează că am lucrat cu Mircea Geoană 16 ani. Îl cunosc mai bine decât foarte multă lume, dar nu vreau să-l judec”, a spus Cristian Diaconescu la Realitatea TV.

Diaconescu a făcut această precizare după ce jurnalista Floriana Jucan a declarat că a primit 36 de pagini de monitorizare, însoţite de suport video, în care Cristian Diaconescu ar fi fost surprins în diferite ipostaze “compromiţătoare”.

Potrivit jurnalistei, Diaconescu ar fi fost urmărit în perioada 1-10 februarie. Jurnalista a mai spus că a decis să nu publice aceste documente, pentru că a considerat că se încerca discreditarea lui Diaconescu.”

Sursa preluare: Realitatea.net

Share