home CORUPTIE, POLITICA Cristi Danileţ, 12 întrebări incomode pentru Dana Gârbovan

Cristi Danileţ, 12 întrebări incomode pentru Dana Gârbovan

Share

Judecătorul Cristi Danileț îi adresează Danei Gârbovan 12 întrebări de bun-simț, prin care scoate în evidență cât de inadecvată este pentru a ocupa postul de ministru al Justiției.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Danileț amintește că Gârbovan este specializată pe litigii de muncă, deci nu are experienţă în combaterea corupției sau a traficului de persoane, că a fost respinsă de două ori pentru a ocupa un loc în CSM, că este susținută de trusul de presă al unui condamnat penal și că a atacat violent rapoartele instuțiilor internaționale.

„Pun niște întrebări la care tot eu răspund:

– dacă nu ai condus o instituție sau măcar un departament al unei instituții în viața ta, cum ai putea conduce un minister?

– dacă ai dat examen din dreptul familiei și rezolvi litigii de muncă, cum ai putea să conduci lupta împotriva corupției și traficului de persoane?

– dacă de două ori colegii magistrați te-au respins când ai candidat ca membru CSM, cum poți să mai spui că reprezinți interesele magistraților?

– când mai ai 7 ani până să îți închei oficial cariera de magistrat, oare cum poți sa dai cu piciorul la asta pentru un post politic de cel mult 1 an?

– când tu urmărești ocuparea unui post politic în stat, cum poți să conduci timp de ani de zile o asociație de magistrați care are în statut prevederi vizând separarea de politic?

– când tu refuzi să spui câți membri are ONG-ul din care faci parte, cum ai putea să conduci un minister care va trebui să fie exemplu de respectare a legii informațiilor publice și a celei privind transparența decizională?

– când afirmi că magistrații ar putea fi acoperiți și că declarațiile lor anuale și autentice sunt insuficiente, reproșand membrilor CSM ca nu dezvăluie informații clasificate, cum ai putea face parte din CSAT unde se folosesc doar asemenea informații?

– când ai criticat organisme europene și ai negat caracterul obligatoriu al angajamentelor internationale, cum vei putea da ochii cu experții europeni și să pui în aplicare conținutul MCV?

– când o televiziune e patronata de un condamnat penal care duce o cruciadă antimagistrati și antijustitie, cum poți apărea acolo și accepta să fii susținută de acel trust de presă?

– când ai susținut legi antijustitie, împotriva avizului negativ al CSM și a opiniei a 4000 de magistrați asumata individual plus a 500 de adunări generale ale instantelor și parchetelor, cum ai putea (cel puțin) să prezervi reforma justiției?

– când primești telefoane de la oameni politici din conducerea statului și negociezi funcții, cum mai poți să pretinzi ca ești magistrat independent?

– când ți se oferă un post politic în ședința de partid, cum poți să crezi că vei avea independență ca ministru?

Însă accept că trăim în țară tuturor posibilităților, așa că răspund tot eu: “Pentru că pot!””

Citeşte şi
Avalansa de glume pe Facebook dupa ce Klaus Iohannis a respins categorig propunerea Vioricai Dancila
Mihai Şora ii solicita presedintelui Iohannis sa o respinga pe Dana Garbovan pentru postul de
Dana Gîrbovan, nominalizată în Comitetul Executiv al PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este
Preşedintele UNJR Dana Gîrbovan a criticat modul în care sunt formulate întrebările la referendumul din
Judecătorul clujean Cristi Danileţ nu a mai suportat iniţiativele telefonate de Dana Gârbovan PSD. El
Preşedintele UNJR, Dana Gârbovan, este vehiculată ca viitor ministru al Justiţiei. Luările ei de poziţie
Membrul CSM Cristi Danileţ este optimist în privinţa Deciziei 51 a CCR, despre care spune
O petiție on-line care-și propune apărarea independenței justiției și păstrarea CSM departe de jocul politic
A început unul din războaiele politice majore ale anului 2013: cel pentru o justiţie independentă.
Patru membri din Consiliul Superior al Magistraturii solicită menţinerea MCV instituit în comun de Comisia
Share