Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, luaţi de DNA

Share

Fostul manager RGAB Costin Berevoianu şi fostul trezorier PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă în Dosarul Apa Nova.

Costin Berevoianu a condus Regia Generală de Apă Bucureşti, la ora actuală privatizată cu societatea Veolia (Vivendi) şi acum era unul dintre consilierii lui Sorin Oprescu.

Vlad Moisescu, care e fiul fostului procuror general Sorin Moisescu, din timpul preşedinţiei lui Emil Constantinescu, nu este la prima aventură cu DNA, el fiind deja urmărit penal în dosarul primarului Secorului 1, Andrei Chiliman, în stare de libertate, sub control judiciar.

Moisescu şi Berevoianu ar fi promis unor oameni că pot interveni la o persoană cu putere de decizie atât în Primăria Capitalei, cât şi în Primăria Sectorului 1.

Potrivit DNA, omul de afaceri Semenescu Ovidiu Traian, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup străin de firme străin, din care face parte și Apa Nova, a fost reținut pentru două infracțiuni de trafic de influență și două de cumpărare de influență.

Inculpatul Semenescu, utilizând relația preferențială cu inculpatul Moisescu (ascendentul relațional al acestuia din urmă la Primărie și Consiliul Local al Sectorului 1), a facilitat activități specifice firmelor pe care le reprezenta pe raza Sectorului 1 (încheierea unor contracte cu instituțiile publice, obținerea unor avize, hotărâri de consiliu favorabile, evitarea luării unor măsuri nefavorabile).

Moisescu Vlad Octavian a facilitat emiterea unor hotărâri de consiliu și, explică DNA, încheierea unor acte adiționale, “peste 11 la număr, prin asigurarea votului unor consilieri din cadrul Consiliului General, care vizau majorarea de tarife, finalizarea și operarea stației de epurare Glina, finanțată din fonduri europene, treceri de imobile în proprietatea SC Apa Nova SA, reabilitarea și modernizarea fântânilor arteziene din municipiul București, etc“.

Share