Cosette Chichirău: Nu depinde nimic de autostradă așa de tare!

Share

Pe măsură ce trece timpul, Cosette Chichirău dovedeşte într-o măsură tot mai mare cât de ignorantă este.

Cosette Chichirău, candidata USR PLUS la alegerile pentru Primăria Iași, a avut luni un schimb lung de replici cu ziariștii pe tema lipsei unei autostrăzi care să lege capitala Moldovei de restul țării.

Chichirău a spus în conferința de presă că ”nu depinde nimic de autostradă așa de tare” și că lipsa infrastructurii rapide de transport al produselor spre vestul Europei ”Nu ne încurcă cu nimic”.

Ea a ironizat o întrebare legată de modul în care pot fi transportate produsele industriale din Iași, precum tramvaie sau autobuze, spre vestul Europei în absența autostrăzii și a altor obiectve de infrastructură.

”Păi cum pleacă? Credeți că livrarea autobuzelor sau tramvaielor e necesară peste noapte? Adică cineva face o comandă și spune vreau să ajungă mâine dimineață la Berlin.

Nu doamnă, când faci o comandă îți vine peste un an. Mai contează încă 8 ore până la graniță? Că doar nu livrăm înghețată. Repet, punem pe drumurile pe care le avem autobuze și da, va lua cu 12 ore mai mult decât de la Cluj sau Oradea. Nu ne încurcă cu nimic (lipsa autostrăzii – n. red).

Întrebată în mod repetat de ziariști despre autostradă, Chichirău a dat ca exemplu China, spunând că nu autostrăzile au dus la dezvoltarea producției.

Share