home POLITICA Corina Creţu spune că este în continuare membru PSD

Corina Creţu spune că este în continuare membru PSD

Share

Pentru că sociologul Marius a afirmat că nu este membru PSD, Corina Creţu, comisar european, a făcut cuvenitele precizări pe Facebook. Mai jos integral, postarea oficialului european:

Corina Creţu: Am devenit membru PSD în 1991

Imi cer scuze ca astazi a fost ziua precizarilor, dar tocmai am aflat ca la acceasi emisiune de aseara, “Punctul de intalnire”, dl Marius Pieleanu, pe care il apreciez dar care isi inteteste atacurile la adresa mea (ceea ce e dreptul sau, fireste), ar fi afirmat ca nu sunt membru PSD.

De aceea, precizez ca am devenit membru PSD in 1991, am fost aleasa atat deputat, cat si senator pe listele PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, am condus lista candidatilor PSD, ocazie cu care partidul a castigat 16 mandate de euro-deputati, din 32 de locuri ce revin Romaniei in Parlamentul European.

Corina Creţu: M-am autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte

Am fost nominalizata Comisar European pentru politica regionala de Guvernul PSD, scrisoarea de propunere fiind semnata de Primul Ministru PSD.

Dupa nominalizare, serviciile legale ale Comisiei Europene m-au informat ca nu mai am dreptul de a ocupa functii executive in cadrul partidului. In acest sens, la fel ca toti colegii mei Comisari care detineau functii in partidele lor, am transmis conducerii de la acea vremea a PSD o scrisoare prin care le multumeam tuturor membrilor de partid pentru faptul ca ma alesesera prin vot la ultimul Congres Vicepresedinte al partidului, dar din pacate sunt nevoita sa ma suspend din aceasta functie pe perioada ocuparii postului de Comisar European.

Corina Creţu: Am o relaţie corectă cu toate guvernele

Ca si conduita morala, am datoria sa ajut toate Guvernele, lucru pe care il fac in toate Statele Membre. Dar convingerile mele personale sunt legate de valorile social-democrate europene. Tocmai de aceea, din 1996 si pana in 2014 am participat, in toata tara, in campanii electorale, alaturi de mii de colegi din toata tara.

Ca si Comisar European, incepand cu 2014, am incercat sa am o relatie corecta cu toate Guvernele,indiferent de culoarea politica a acestora. Politica regionala nu are culoare politica, este despre si pentru cetateni.

Corina Creţu: Studiile pentru spitalele regionale e de 1,8 milioane, nu 250 de milioane de euro

Sunt socata ca o simpla precizare legata de suma alocata studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale (suma pe care Dl Marius Pieleanu a precizat ca se ridica la 250 de milioane de Euro, cand in realitate este 1,8 milioane de Euro), orice efort il fac pentru accelerarea implentarii ptoiectelor, toate luarile mele de pozitie sunt interpretate ca atacuri la PSD.

Eu iau aceste pozitii pentru ca mi-as fi dorit ca România sa inregistreze progrese mai mari, mai ales in domeniul infrastructurii de transport si in domeniul medical. Plus, se apropie incheierea cadrului financiar pentru perioada 2014-2020, deci fiecare tara mai are putin timp sa isi cheltuie alocatiile venite de la Bugetul Uniunii Europene.

Nu am pus niciodata neimplinirile sau intarzierile pe umerii unui Guvern sau a unui partid. Rolul meu este ajut, sa gasim solutii, sa incercam sa contribuim impreuna la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei.
O seara frumoasa tuturor!

Citeşte şi
Corina Creţu, mesaj dramatic despre România. “Ar fi o catastrofă naţională!”

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat miercuri că imaginea României, după ce Read more

Şerban Nicolae, aluzie despre o lovitură de stat pregătită de Corina Creţu

Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că a sunat-o pe Corina Crețu, menționând că intenționează să Read more

Pe Corina Creţu o calcă pe gât propria sa conduită

Parlamentul European cere Comisiei clarificări despre activităţile Corinei Creţu, comisar UE pentru Politici Regionale, după Read more

Extremiştii francezi în România. Românul Rebega cu ei

Marine Le Pen şi-a trimis subordonaţii să facă valuri în România. Printre cei implicaţi: Laurenţiu Read more

Facebook mi-a blocat din nou conturile. Asta e cenzură…

nota: Această postare nu va fi pusă, distribuită sau promovată pe reţeaua Facebook în nici Read more

Corina Creţu îşi ducea rufele la râu cu şoferul Comisiei

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională Corina Creţu îşi ducea rufele la spălătorie prin şoferul ei, Read more

Revista presei. Corina, creaţă la Ambasada SUA

Corina Creţu, ”rândunica” serviciilor ruse, trimisă de PSD la Ambasada SUA "Fostul consilier prezidențial al lui Read more

Acumulări cantitative. Salturi calitative

~cati smecheri a doua oara pe urma lui Bivolaru la Intristare?~"Mr. General Powell, You have Read more

Corinuţa (Creţu) cea cu vino-ncoa'(ce Colin)

Corina Creţu ar fi fost combinată cu Colin Powell. I-ar fi făcut acestuia declaraţii de Read more

Share