Consiliul Europei cere avizul Comisiei de la Veneţia în scandalul din Moldova

Share

Thorbjørn Jagland, secretarul general de la Consiliul Europei, se arată „extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova” și spune că va cere „avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii”.

„Sunt extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova. Fac apel la Parlamentul ales în mod democratic, la guvernul legitim și la toate forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor internaționale de drept. Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este întotdeauna necesar un sfat obiectiv.

Prin urmare, am decis astăzi, în calitatea mea de secretar general, să solicit avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, se transmite în comunicatul Consiliului Europei.

Anterior, într-o primă reacție la evenimentele politice din țară, Consiliul Europei a chemat forțele politice să acționeze în mod responsabil și calm.

Share