Confuzie şi indecizie în rândul liderilor PSD – ALDE

Share

Decizia lui Klaus Iohannis, de a respinge desemnarea lui Sevil Shhaideh premier, a generat confuzie la PSD – ALDE. Citirea atentă a declaraţiei lui Liviu Dragnea demonstrează acest lucru.

Mâine, cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie. Adică acum sunt indecişi. Ce înseamnă “o să trebuiască”? Decizia este simplă: nominalizarea altui candidat la funcţia de premier. Punct.

Parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine şi ce e rău pentru România. Adică Liviu Dragnea, aflat în confuzie, se gândeşte dacă să facă acel lucru care este bun sau, eventual, acela care este rău pentru ţară. Încă nu s-a decis.

Confuzie şi bâlbe în serie

Este o avalanşă de mesaje în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi, care cer suspendarea preşedintelui. Ştim cum e cu această avalanşă. Ea vine de la toată baronimea locală a PSD.

Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că e bine să-l suspendăm pe preşedinte, n-o să am nici o ezitare. Adică acum ezită, pentru că nu au avut timp să calculeze dacă slujeşte intereselor PSD să-l suspende pe Klaus Iohannis.

Ne gândim la constituirea unei comisii, care să analizeze dacă gestul preşedintelui e constituţional sau nu, cum spune Decizia CCR. Adică nu Curtea Constituţională decide dacă “gestul preşedintelui”, cum se exprimă Dragnea, e constituţional. Trebuie să o facă activul de partid. El cântăreşte constituţionalitatea. Ca pe 4 iulie 2012, la suspendarea lui Băsescu.

Share