Comitetul Sectorial Mass-Media analizează excluderea Agerpres

Share

Comitetul Sectorial Mass-Media, organizaţie de utilitate publică înfiinţată conform Legii nr. 268 din 07.07.2009 privind formarea profesională, instituţie de dialog social constituită din partenerii sociali reprezentativi la nivel de sector: Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA şi Asociaţia Profesională Mass Media Edituri şi Tipografii protestează faţă de abuzurile conducerii Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres împotriva membrilor organizaţiei.

ANP Agerpres este afiliată de câţiva ani la Comitetul Sectorial Mass-Media. Aceasta, în loc de plata cotizaţiei lunare , s-a obligat să pună la dispoziţia Comitetului, cu titlu gratuit, un spaţiu în incinta agenţiei.

De câteva zile însă, a obstrucţionat accesul conducerii Comitetului la camera 41, spaţiu oferit personal de către directorul agenţiei Ioan Roşca pentru activitatea organizaţiei din care şi domnia-sa face parte.

Prin blocarea activităţii Comitetului sectorial Mass-Media, singura entitate legală din mass-media care este acreditată să valideze standardele profesionale din acest domeniu, toată industria de media este afectată.

Disputele cu proprii angajaţi, precum şi cu reprezentanţii acestora, nu trebuie să afecteze bunul mers al unei întregi bresle, din cauza unor încălcări repetate ale legislaţiei de către actuala conducere Agerpres.

În aceste condiţii, Comitetul Sectorial din Mass-Media solicită Parlamentului şi Guvernului României să analizeze cu atenţie acest caz şi să dispună măsurile care se impun, în caz contrar, Consiliul Director este obligat să ia în calcul excluderea ANP Agerpres din organizaţie şi, în semn de protest, boicotarea funcţionării activităţii de formare profesională din sectorul Mass-Media.

Comitetul Sectorial Mass-Media
Adrian Valentin Moise, Preşedinte

Share