home CORUPTIE, POLITICA Comisia Specială a lui Iordache a fost desfiinţată. Suntem mai curaţi

Comisia Specială a lui Iordache a fost desfiinţată. Suntem mai curaţi

Share

Comisia specială pentru modificarea legilor justitiei a disparut, oficial, marti. Conducerea Parlamentului a aprobat solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, privind desfiintarea comisiei condusa de Florin Iordache.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ciolacu a propus conducerii celor doua Camere ale Parlamentului incetarea activitatii Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative pe domeniul Justitiei, infiintata prin Hotararea Parlamentului 69/2017.

Proiectele de lege si propunerile legislative cu care este sesizata aceasta comisie speciala vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru intocmirea rapoartelor. Este vorba despre modificarile aduse Codului Penal si de Procedura Penala, declarate neconstitutionale de CCR, in vara.

In iulie, Marcel Ciolacu anunta ca va cere partidului desfiintarea comisiei speciale, pentru ca a adus prejudicii de imagine PSD.

„Se pare ca functionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorita, dimpotriva ea a avut un impact public negativ si asupra partidului pe care il reprezint, dar si asupra institutiei Parlamentul Romaniei.

O sa avem o abordare, in primul rand prioritatile fiind deciziile neconstitutionale deja declarate de catre CCR si pe urma o sa vedem daca este oportun o alta modificare atat la codurile penale, cat si la codurile de procedura penala”, a declarat Marcel Ciolacu, in luna iulie.

Share