home EVENIMENT, POLITICA Comisarul Berbeceanu face praf Cabinetul Dăncilă

Comisarul Berbeceanu face praf Cabinetul Dăncilă

Share

Comisarul Berbeceanu are un mesaj taios dupa anunturile guvernamentale privind restructurarile din administratia de stat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Astia care mai credeati in programe de guvernare cretine, acum, dupa ce „obiectivele” privind justitia au fost atinse, dupa ce greii au fost scapati, sa va pregatiti de restructurari masive, scumpiri, amanari ale „majorarilor” salariale si pensiilor concomitent cu furturi, legalizate de asta data, din banul public. Indrazniti sa credeti!”, a scris comisarul Berbeceanu pe Facebook.

Toate detasarile de personal din societatile comerciale in ministere vor fi analizate incepand de saptamana viitoare, a anuntat vineri seara premierul Viorica Dancila, in timpul unei conferinte de presa sustinuta la Tulcea.

„Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le stim, pe altele le aflam acum cand facem analiza fiecarui minister, persoane care sunt detasate de la societati comerciale. Daca e angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detasarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detasarile de la fiecare minister in parte, pentru ca nu e corect si nu e un mod constructiv de abordare”, a afirmat premierul.

Dancila a mai spus ca vor fi verificate si entitatile din cadrul unor ministere care au mai multi sefi decat angajati.

„Sunt ministere in care avem entitati cu mai multi factori de conducere decat salariati. Avem entitati unde vrem sa vedem ce au facut intr-un an de zile. Avem societati, si am vazut una chiar saptamana trecuta, in care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar si-au crescut salariile. Nu este o abordare corecta. Nu putem irosi banul public si trebuie sa fim foarte fermi in astfel de situatii.

De saptamana viitoare vom lua fiecare minister in parte, vom analiza toate aceste lucruri si vom vedea cum putem descentraliza si sa lasam unitatile din teritoriu in subordinea consiliilor judetene si sa apropiem decizia de cetateni”, a mentionat premierul Dancila.

Declaratiile au fost facute in contextul in care ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat masuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Daca te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun ca nu. Mergi in privat! Stim foarte bine ce se intampla de ani de zile in acest sens. Sunt masuri de bun-simt pe care le vom discuta, astfel incat pana la rectificare sa fie prezentate si, sper, multe din ele sa fie si asumate”, a afirmat ministrul Teodorovici.

Acesta a mai spus, intrebat daca se ia in calcul supraimpozitarea pensiilor speciale, ca fiecare minister va face propuneri in privinta scaderii cheltuielilor sau a cresterii veniturilor.

Discutiile Ministerului Finantelor Publice cu celelalte ministere pe tema masurilor care pot fi luate pentru acoperirea deficitului au inceput pe data de 3 iulie, se vor incheia pe data de 10 iulie si apoi vor fi centralizate si prezentate premierului Viorica Dancila, potrivit lui Teodorovici.

Citeşte şi
Premierul Viorica Dăncilă a atacat-o pe Ana Birchall, ministrul Justitiei, pentru ca aceasta a indraznit
Premierul Viorica Dancila, căreia i s-ar putea spune Dăncilica Minciunica, a declarat, la Constanta, ca
Magistraţii din România reacţionează şi critică noua OUG anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Asociația
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a pus o simplă urare pe Facebook, cu ocazia zilei sale
Comisarul pentru Justiţie Vera Jourova spune că reformele din sistemul judiciar și lupta împotriva corupției
Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi dă o replică președintelui Klaus Iohannis: a intrat în panică
Vecina lui Dragnea din Bucureşti, de pe strada Aleandru Constantinescu, îl face praf şi pulbere
Tanti Niculina, pre numele ei Niculina Niţu, este o femeie de toată isprava. La 84
Rectorul Universităţii din Bucureşti o critică foarte dur pe Viorica Dăncilă. Mircea Dumitru spune că
Statele Unite ale Americii urmăresc îndeaproape iniţiativa Parlamentului de a prezenta un nou pachet de
Share