home CORUPTIE, POLITICA Codrin Ştefănescu e bogat. I-a reuşit figura cu retrocedarea

Codrin Ştefănescu e bogat. I-a reuşit figura cu retrocedarea

Share

Rise Project atrage atenţia că pe 15 ianuarie a fost finalizata tranzacţia prin care Codrin Ştefănescu încasează 2 milioane de euro de pe urma unui teren din Bucureşti care a fost retrocedat ilegal.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„15 ianuarie 2020 a fost dată scadenta a ultimei transe din banii promişi de proprietarii grupului Oscar Downstream pentru cumpărarea unui teren de 4 hectare de la Codrin Ştefănescu.

Ultima transă de bani, adică 725.000 de euro, după ce, în cursul anului 2019, potrivit contractului, aceştia i-au virat PSD-istului alte 1,275 de milioane de euro.

Terenul vândut de Ştefănescu (cu preţul total de 2 milioane de euro) se găseşte lângă depoul de tramvaie Militari din Bucureşti şi a ajuns la politician după ce a trecut pe la fosta lui concubina şi pe la un prieten din prima tinereţe.

Aceştia îl cumpăraseră, la rândul lor, de la compania Institutul Pasteur SA, la preţul ridicol de 0,09 euro/mp. Iar compania îl obţinuse, la rândul ei, revendicându-l de la statul roman.

Retrocedarea prin care Institutul Pasteur SA a dobândit acest teren de la stat a fost declarată ca fiind ilegală. A stabilit asta Tribunalul Bucureşti, încă din 2011, printr-o hotărâre definitivă.

Rezumând întreaga afacere: miercuri, 15 ianuarie, Codrin Ştefănescu a încasat ultima transă din preţul de 2 milioane de euro pe care l-a primit vânzând un teren care – a spus justiţia – ne aparţine, de drept, nouă, tuturor”, menţionează Râse Project pe Facebook.

RISE l-a întrebat pe patronul grupului Oscar Downstream, milionarul Alin Niculae, la ce îi va folosi terenul respectiv – cu o suprafaţă extrem de mare, fără acces direct de la vreo stradă, prins în fundătură industrială demarcata de calea ferată şi de depoul de tramvaie Militari – însă omul de afaceri nu a răspuns.

Codrin Ştefănescu nu a răspuns la întrebările pe RISE Project i le-a adresat, referitor la cele 2 milioane de euro care îi vor intra în conturi în acest an.

Despre co-proprietara terenului vândut de Ştefănescu lui Alin Niculae, Corina-Mihaela Mihai, trebuie spus că, în trecut, aceasta a fost o colaboratoare a multimilionarilor Sorin Beraru (condamnat la trei ani de închisoare pentru spălare de bani şi dat în urmărire internaţională), Cosmin Balcacean, respectiv, Dragoş Dobrescu.

Share