home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Coalitia pentru o Romanie Murdara

Coalitia pentru o Romanie Murdara

Share

De cateva zeci de ore, de cand Coalitia pentru o Romanie Murdara a incercat sa-l mituiasca pe omul forte din structura ministeriala care trebuie sa curete de coruptie si de corupti Politia Romana, incepem sa ne dam seama cat de disperati sunt oamenii acestia.

Nu, pe bune, va dati seama cat de disperati sunt oamenii acestia? Este vorba despre structurile mafiote instapanite in 20 de ani de coruptie si trai neneaca pe banii statului.

Amintesc un singur episod: pe la sfarsitul nuntirii presei independente cu romanii, prin anul 1995, aflam cum se intalneste interlopa cu protipendada politica.

Erau serate selecte, unde mafioti de renume ai timpului, precum Fane Spoitoru, stabileau cu de-alde Vacaroiu, Nastase, Hrebenciuc si altii (nu mai are sens sa le dam numele, ca unii dintre ei au cunoscut Marea Trecere) cum vor pune, unde anume si in ce fel batista pe tambal.

Erau timpurile cand Mitica Iliescu era cam ceea ce era inca, la un moment dat, anul acesta Catalin Voicu. Din functia sa de sef al SPP, cu benevolenta il cappo di tutti capi Ion Iliescu, Dumitru Iliescu, dimpreuna cu altii (unora le-a fost trimis Radu-n vizita, probabil pentru ca au calcat stramb si au cunoscut si ei Marea Trecere) edificau in Romania structuri mafiote.

Iliescu se burzuluia de trei ori, nervos, prin 2003 – toamna, la Nastase si acolitii sai din Executiv. Stirea ajungea la presa, care conchidea: ia uite, Iliescu, saracul, e cinstit, dar e inconjurat de golani.

In schimb, cand a ajuns presedinte Traian Basescu si lupta contra coruptiei a devenit ceva cu adevarat serios, a inceput cu adevarat, punand in pericol retelele mafiote, Coalitia pentru o Romanie Murdara a reactionat violent.

In primavara anului 2007 au incercat o lovitura de stat. Noroc ca Vacaroiu nu a avut puteri constitutionale prea mari si referendumul a fost respins de romani.

Acum iar incearca, prin tot felul de metode, sa ne balaceasca din nou, dar nu prea le iese. Au incercat cu manifestatii de strada, dar la un moment dat romanii s-au prins si au refuzat sa mai iasa la mitingeala. Apoi au incercat cu politistii corupti, care si-au trimis subordonatii cu bube in biografie sa ii strige sefului statului “Iesi afara, javra ordinara!”.

La capitolul “ultima saptamana”, a plesnit buboiul la Piatra Neamt. Era si firesc. Avem o politie corupta, pe care nu te poti baza niciodata. Daca mergi pe strada si apar, la coltul strazii de dupa colt, unii care vor sa te prade, este bine sa o stergi, decat sa cauti un agent de Politie.

Este un lucru bine stiut de mult timp ca provincia este dominata de clanuri mafiote, mana-n mana cu Politia, procurorii, judecatorii, avocatii, medicii, preotii si politicienii.

Aceste clanuri sunt atat de bine nisate in teritoriu, incat daca te duci in Sfantu Gheorghe, de exemplu, localnicii iti par la inceput cei mai cinstiti cetateni model ai pamantului, iar ospitalitatea lor pare scoasa din cartile cu sfinti. Totul insa functioneaza pe retele infailibile, care detin suprematia si din care, daca nu faci parte, nu existi.

Ca aceste retele sunt interconectate si cu mafiotul SO Vantu este de-a dreptul o banalitate. Ca ele sustin si sunt sustinute de catre Coalitia pentru o Romanie Murdara, din care fac parte PRM, PSD, PNL si o parte din PDL, este un fapt consacrat public, despre care aflam mereu, zilnic, noi stiri care ne umplu pe toti de scarba.

De exemplu, Coalitia pentru o Romanie Murdara incearca sa ne convinga ca in PDL este lupta intre doua clanuri la fel de murdare, Clanul Udrea si Clanul Blaga. Nici nu se poate o prostie mai mare. Lucrurile sunt mult mai complexe si rafinate.

La fel, aceeasi Coalitie pentru o Romanie Murdara, preocupata sa pastreze cat mai la ridica-ma la cer senzatia de greata a romanului, pentru ca acesta sa nici nu mai asculte stirile si sa se refugieze complet pe National Geographic, este preocupata acum sa ne alimenteze cu ideea falsa ca in realitate Fatuloiu si Toba sunt asa, doi mafioti care, cu clanurile lor, se bat pentru suprematie in Romania.

Nimic mai gresit, din nou. Inca odata, dupa tot acest logos, trecand peste “puliticile”, “curuptibilitatea” si “pulitzieneshtile” Andreei Cretulescu, care ne si intrece: va dati seama cat de speriati sunt oamenii acestia, daca un tip cu o avere estimata la 50 de milioane de euro risca totul, ducandu-se de tembel drept la Fatuloiu-n cabinet sa-l corupa?

Share