home CORUPTIE, POLITICA CNCD, amendă pentru Iohannis, legată de afirmaţiile despre aşa-zisul ţinut al secuilor

CNCD, amendă pentru Iohannis, legată de afirmaţiile despre aşa-zisul ţinut al secuilor

Share

CNCD a decis sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Iohannis, pentru „discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia ţinutului secuilor, când a vorbit despre un troc PSD – UDMR, „pentru a da Ardealul ungurilor”.

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc.

Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu)

Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD.

Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a fost declarația președintelui Iohannis.

Constatarea faptei comisei de președintele Iohannis a fost votată cu 6-1 de către membrii CNCD, în timp ce aplicarea amenzii a trecut cu vot de 5-1.

Asociația pentru protecția drepturilor minoritare Miko Imre și PSD au depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că a făcut afirmații discriminatorii la adresa etnicilor maghiari, în discursul susținut de la Cotroceni, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Proiectul a fost respins a doua zi, în plenul Senatului.

Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc”, arată proiectul de lege.

Regiunea autonomă va cuprinde, potrivit proiectului de lege, actualele judeţe Covasna şi Harghita, cât şi scaunul istoric Mureş care aparţine judeţului Mureş. Scaunele sunt teritorii tradiţionale secuieşti.

„În Ţinutul Secuiesc limba maghiară are acelaşi statut ca şi limba oficială a statului. Toţi cetăţenii domiciliaţi sau rezidenţi în Ţinutul Secuiesc au dreptul să folosească ambele limbi în condiţii egale, în viaţa privată şi cea publică, inclusiv în cadrul instituţiilor publice, precum şi în faţa autorităţilor publice, atât oral cât şi în scris”, conform proiectului de lege.

Regiunea are dreptul de decizie şi de gestionare în domeniile care aparţin competenţelor sale specifice. Acest drept include adoptarea şi exercitarea unei politici proprii regiunii.

Potrivit proiectului, va fi şi un preşedinte al Ţinutului Secuiesc, precum şi autorităţi ale Scaunelor – Consiliul Scaunal şi Preşedintele Scaunului. Va exista şi un Consiliu Comunal, Consiliul Orăşenesc, Consiliul Municipal şi primar.

Proiectul mai arată că autonomia regională este exercitată de Consiliul de Autoadministrare, autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct secret şi liber exprimat precum şi de Comisia de Autoadministrare desemnată de acesta.

Citeşte şi
Aurelian Bădulescu a fost amendat pentru jigniri aduse unui evreu

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost amendat de Colegiul director al CNCD cu 5.000 de Read more

CNCD a fost implicat în conflictele şi scandalul din Agerpres

Un responsabil Agerpres a reclamat MediaSind la CNCD, susţinând că este discriminat, ca şi soţia Read more

Aidan White despre Adevarul: “Este absolut reprobabil sa actionezi impotriva jurnalistilor”

Presedintele Federatiei Internationale a Jurnalistilor, IFJ, Aidan White, condamna practicile grupului de presa Adevarul Holding: Read more

EUROVISION: Penibilitatea deciziei CNCD

Motive diferite m-au facut sa intarzii aceasta postare. Decizia CNCD, privind posibila discriminare a concurentilor Read more

CNCD zice ca nu are competenta in chestiunea discriminarii de la Eurovision

In ultimele zile, m-am gandit ca ar fi culmea ca exact acum sa se intample Read more

Blogul lui Iosif este vizitat de functionari din Ministerul Justitiei

... am preluat legatura, Iosif. Iar pentru cine nu intelege ce m-a apucat, ce legatura Read more

Eurovision Romania: un scandal si cateva concluzii

Scandalul Eurovision (ESC) Romania de anul acesta e important pentru dezvaluirile aparute, din februarie incoace, Read more

TVR ar fi dus la CNCD o “hartie uzata, fara valoare probatorie”

Iosif Kiss a depus astazi la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o sesizare, care Read more

TVR o tine danga ca finala Eurovision Romania s-a desfasurat corect

O sa continuu acum seria de postari, care pornesc de la prezenta lui Iosif Kiss, Read more

Dosarul Kiss – TVR, pentru discriminarea Biondo, discutat astazi la CNCD

Consiliul National pentru Combaterea Discrimarii (CNCD) l-a chemat azi dimineata pe Iosif Kiss, ca sa Read more

Share