CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3

Share

CNA a amendat Antena 3 cu 10.000 lei, pentru emisiunea “100 de minute” şi 7 ştiri în care a fost prezentată “informaţia eronată” conform căreia Elena Udrea a cerut controlul de la CJ Argeş, care a dus la arestarea lui Constantin Nicolescu, postul neasigurând astfel informarea corectă a publicului.

foto: MyConfidential

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la emisiunea “100 de minute” difuzată pe Antena 3 în 28 ianuarie, de la ora 17.00, şi moderată de Alessandra Stoicescu.

“În cadrul emisiunii, moderatorul a prezentat, în repetate rânduri, informaţii eronate şi a adus acuzaţii ministrului Elena Udrea, fără ca în susţinerea acestora să fie aduse dovezi, aşa cum prevede Decizia nr. 187/ 2006 a CNA la art. 42 (…) Moderatorul a afirmat că Elena Udrea a «cerut» şi, respectiv, a «comandat» controlul de la Consiliul Judeţean Argeş, care ar fi condus la arestarea preşedintelui acestei instituţii”, se arată în sesizare.

În debutul emisiunii, Alessandra Stoicescu a spus: “De 24 de ore se aude clinchet de cătuşe. Ce s-a întâmplat ieri în Argeş, prin arestarea lui Constantin Nicolescu, cel care este preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, spune multe despre societatea în care trăim şi, de aceea, vă provoc pe dumneavoastră să puneţi o ştampilă, să daţi un verdict. Cine a comandat această arestare şi ce părere aveţi? (…) Să vedem şi alte ştiri ale momentului. Elena Udrea este cea care a cerut controlul de la Consiliul Judeţean Argeş, reclamând deturnarea unor fonduri europene”… complet pe Mediafax

Share