Ciupit puţin, Nigel Farage demisionează din fruntea UKIP

Share

Mai ţineţi minte ce spuneam acum câteva zile despre Farage, când afirmam că sunt sceptic asupra concretizării Brexit-ului Marii Britanii din UE? Poc-poc – au început să pocnească acoperiţii!

Cum să se explice oare faptul că, la puţin timp după anunţarea rezultatelor Brexitului, Nigel Farage s-a autodetonat inexplicabil, recunoscând răspicat că a minţit în privinţa banilor pe care-i dă la şi îi primeşte UK de la UE?

Eu cred că singura explicaţie logică este că establishmentul britanic a început să reacţioneze la tendinţele agenţilor lui Putin din politica britanică. Şi reacţionează cu violenţă.

Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP.

, a anunţat Farage, citat de Agerpres. Ai, să mori tu, fărajule!

Farage a subliniat că va continua să susțină partidul și să ajute mișcările de independență din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală, după numeroșii ani în care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Parcă sunt declaraţiile lui Crin Antonescu de la retragerea din fruntea PNL. 8 aprilie 2014:

E un lucru aşa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politică, ci de demisia din funcţia de preşedinte în raport cu un rezultat, că cineva la un moment dat trebuie să asume o răspundere într-un moment atât de… nu am făcut-o la alte alegeri, nu au făcut-o nici alţii. Pentru noi însă e atât de important acest moment încât asta am vrut să subliniez.

Bla. Bla-bla. Piramidă de bla. Pas cu pas. 1 iunie 2014 (parafrază, că la Crin Antonescu e greu să dai un citat în care să spună clar ceva):

Nu va intra în cursa prezidenţială, motivând că dreapta politică are nevoie acum de un candidat pe care să îl “accepte mai uşor”, deşi el ar fi cel mai potrivit.

Florilegiu de blabla. Pe de altă parte, Farage zice, în aceeaşi venă plină de vrăjeli, că “în timpul campaniei pentru referendum, am spus că «îmi vreau țara înapoi». Astăzi, spun că «îmi vreau viața înapoi», care va începe chiar acum“, a adăugat el. Nu vi se pare unoscut de undeva textul ăsta cu “îmi vreau ţara înapoi“?

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit și care nu va ceda în privința libertății de mișcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să își exprime susținerea față de vreun candidat din cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului.

Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun.

, a evidențiat Farage. Fostul primar al Londrei, Boris Johnson (UKIP), susţinător fervent al Brexitului, a refuzat să formeze un viitor guvern. Revenind, Farage a precizat că în privința migrației este nevoie de ceva mai mult calm și ca populația să primească noi garanții.

Dar, cine ştie? Nu este prima dată când Farage renunță la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015, după ce nu a reușit să câștige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu și-a retras demisia.

Dar acum e după o victorie  majoră a carierei sale de politician, gestul său este inexplicabil. În vârstă de 52 de ani, Farage este membru UKIP de la crearea formațiunii, în 1993, și a fost ales prima dată în Parlamentul European în anul 1999.

Share