home CORUPTIE, POLITICA Cîţu: Cum încerci să muţi un funcţionar public, intră în concediu medical!

Cîţu: Cum încerci să muţi un funcţionar public, intră în concediu medical!

Share

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, s-a arătat revoltat de practica acordării concediilor medicale peste noapte pentru funcţionarii publici care sunt vizaţi de o posibilă detaşare sau care nu îşi fac treaba.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a comentat, la emisiunea “În faţa ta” de pe Digi24, acest sistem, despre care a spus că trebuie să înceteze.

Florin Cîţu a declarat că a lucra cu funcţionari public este complicat: “Vorbim de criterii de performanţă, să îi facem responsabili”.

El a spus că o mare problemă este atunci când funcţionarii publici intră în concediu medical peste noapte atunci când este vizat de o detaşare şi a adăugat că nu înţelege cum medicii îşi asumă un astfel de risc.

“De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici – n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte – prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti”, a comentat ministrul Finanţelor.

Share