home EVENIMENT, POLITICA Circinus, firma lui Broidy, dezvăluie ce soluţie falimentară foloseşte Armata

Circinus, firma lui Broidy, dezvăluie ce soluţie falimentară foloseşte Armata

Share

Circinus, ompania lui Elliot Broidy, lansează acuzații grave la adresa oficialilor din Ministerul Apărării, după ce în urmă cu un an, în iunie 2018, a decis să se retragă din procedura de licitație pentru modernizarea sistemelor de comandă ale Armatei Române.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Într-o scrisoare adresată în 6 iunie 2018 fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, oficialii Circinus susțin că sistemul de comandă și control utilizat în prezent de Armată, cunoscut sub numele de BC2A, este o soluție falimentară și că pune în pericol viața militarilor.

Firma este vizată de o anchetă în Statele Unite. Potrivit presei americane, procurorii verifică în ce măsură Broidy a încercat să profite de legăturile sale cu Administrația Trump.

Ministerul Apărării nu a răspuns până la ora publicării articolului la întrebările transmise de G4Media.ro. Fostul ministru Fifor nu a fost disponibil pentru comentarii.

”Așa cum numeroase departamente din cadrul Ministerului Apărării au documentat și numeroși parteneri ai Satelor Unite/ NATO au confirmat, actualul sistem utilizat de România, BC2A, a picat cu ocazia în timpul mai multor exerciții militare Saber Strike din Polonia”, se arată în scrisoarea semnată de unul dintre directorii Circinus, Alan B. Stone, transmisă acum un an ministrului apărării, dar și ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.

În replică, Ministerul Apărării susține într-un răspuns către Circinus, transmis în august 2018, că a optat pentru continuarea soluției C2 (Comandă și Control), dar care a fost îmbunătățită, astfel că riscurile operaționale asupra cărora avertizează oficialii companiei au fost eliminate.

Totuși, un ultim incident a avut loc pe 20 iunie 2019, când militarii ai armatei SUA, care luau parte la un exercițiu NATO de amploare, au intrat cu vehiculele blindate peste culturi agricole în apropiere de Fetești, a ridicat noi semne de întrebare.

După incident, Ministerul Apărării a anunțat o anchetă, iar Armata SUA a anunțat că va colabora ”îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident”.

Nu este clar în acest moment dacă incidentul are legătură cu sistemul de comunicații utilizat de Armata Română sau s-a produs din alte motive.

Citeşte şi
Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, are rude apropiate aflate in functii de prim-rang
Premierul Ludovic Orban a dezvaluito noua actiune de sabotaj a PSD. De data aceasta sunt
Realizatorul TV Rareş Bogdan a anunţat, joi seară, că şeful Marelui Stat Major, generalul Ciucă,
Jurnalistul Sabin Orcan dezvăluie adevăratul motiv al demisiei lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării
Pentru că trebuie să iasă cine trebuie, Liviu Dragnea ameninţă cât poate, pe unde poate
Noi stenograme cu Adrian Ţuţuianu au fost publicate exact înainte de şedinţa CExN, în care
Noua uniformă în Armata Română a fost învinsă de soarele din Afganistan! Abia intrate în
Liviu Dragnea i-ar fi dat lui Elliot Broidy bani prin intermediul unui contract încheiat cu
Agerpres a publicat o ştire, conform căreia ministrul Apărării s-ar fi referit la un Schengen
Principala calitate a unui stat NATO este previzibilitatea. Conspiraţia Rusiei, care se întrevede din spatele
Share