Cioloş, despre Barna: Are toate şansele să devină preşedintele României

Share

Dacian Cioloş a declarat că alianţa USR-PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul la alegerile prezidenţiale, iar el să fie desemnat premier, după ce alianţa 2020 USR-PLUS va ajunge la guvernare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Dacă rezultatul acesta va fi avizat de conducerile celor două partide. Domnul Dan Barna din pareta USR a fost desemnat candidat pentru preşedinţia României, iar din discuţiile pe care le-am avut am ajuns la concluzia că e important să vorbim nu doar de alegerile prezidenţiale, ci şi de cum vrem să guvernăm România, pentru că obiectivul alianţei este să formăm o majoritate în 2020”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR a afirmat că, dacă alianţa va ajunge la guvernare, el va fi desemnat premier.

„Asta a fost decizia pe care am luat-o în alianţă, analizând şi profilul şi competenţele candidaţilor pe care îi aveam la îndemână. Eu am avut această experienţă de guvernare”, a adăugat Cioloş.

Cele două propuneri, respectiv ca Dan Barna să fie prezidenţiabilul aluanţei, iar Dacian Cioloş premier, vor trebui validate în structurile statutare ale USR-PLUS.

„Duminică la ora 11:00 vom avea o conferinţă de presă împreună cu Dan Barna şi vom anunţa rezultatul acestor negocieri, după ce rezultatul lor va fi confirmat de conducerile celor două partide. Astăzi am finalizat discuţiile, dar avem o procedură internă, structurile de conducere trebuie să ia la cunoştinţă rezultatul acestor negocieri şi să le aprobe”, a subliniat Dacian Cioloş.

Share