Ciolacu vrea acum o taxă de solidaritate pe averi acumulate pe fondul crizelor

Share

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se pregăteşte în felul său pentru a fi premier. Vvrea acum să introdducă o taxă de solidaritate pe averile acumulate pe fondul crizelor, “pe profituri cu adevărat nesimţite”.

Este greu de înţelels cum va defini legal PSD aceste “profituri cu adevărat nesimţite”. Adică de exemplu dacă Ion îşi cultivă ogorul şi deodată îi ţâşneşte petrolul din sapă, în plină criză, la finalul instalaţiei, profitul rezultat este sau nu este “cu adevărat nesimţit”? Probabil că, dacă Ion este membru marcant PSD, nu.

“Taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos.

Asta arată că PSD a acţionat corect când a impus în Coaliţie taxa de solidaritate în energie şi că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi şi a profiturilor exagerate.

Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimţite”, a scris Ciolacu, conform Agerpres.

El a adăugat că statul va aduna astfel resursele necesare pentru a ajuta atât “milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieţii”, cât şi companiile româneşti, în special IMM-urile.

“Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu francheţe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluţie fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât şi mai multă justeţe economică”, a menţionat liderul PSD.

Share