home CORUPTIE, POLITICA Ciolacu: „Vedem o scădere dramatică a nivelului de trai”

Ciolacu: „Vedem o scădere dramatică a nivelului de trai”

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că românii se confruntă acun cu o scădere dramatică a nivelului de trai.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ciolacu critică şi el anunţul agenţiei Moody’s fără a sufla o vorbă însă că printre cauzele retrogradării standardului de ţară este şi legea pesedistă privind mărirea pensiilor cu 40%.

„Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu aceşti bani? Nu ştie nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulţi romani abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supravieţuiască.

Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă. Austeritate!

Consiliul Fiscal vorbeşte despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agenţiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%.

Toate cele 3 mari agenţii de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!

Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie şi decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depagubiri, plăti electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă şi achiziţii la preţ dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor.

PSD a lăsat economia cu creştere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei şi o pondere a datoriei de 34,6% din PIB.

De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi şi iar împrumuturi. Pe ce s-au dus aceşti bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgenţă şi nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populaţiei şi de sprijin pentru companii.

Dar la #propaganda ieftină PNL e campion. Seara de seară romanii aud de la Orban şi Iohannis: „vom face”, “vom analiza”, “vom evalua”. În realitate nu se întâmplă nimic concret”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat sâmbătă că „voi face tot ce este posibil ca, la următoarele evaluări ale agenţiilor de rating, România să revină la perspectiva stabilă sau chiar direct la pozitiv”. Moody’s a înrăutăţit perspectiva de ţară în principal din cauza legii PSD privind mărirea pensiilor cu 40% din septembrie.

Share