Ciolacu: „Grindeanu ar fi fost arestat dacă făcea ce a făcut Orban!”

Share

Marcel Ciolacu, liderul vremelnic al PSD, îl compară pe premierul Ludovic Orban, pentru nişte infracţiuni închipuite, cu Sorin Grindeanu, premierul OUG 13.

Ciolacu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Reşita, că, dacă ar fi fost Sorin Grindeanu premier şi ar fi dat o hotărâre de guvern, prin care fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului să fie “împărţit în funcţie de cumpărat primari”, acesta ar fi fost arestat.

Ciolacu spune, despre alocarea făcută de Ludovic Orban, că este o şmecherie, termen cu care s-a referit şi la candidatura ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în alegerile locale de la nivelul judeţului Caraş-Severin.

„Am văzut grozăvii şi mai mari la domnul Orban, cum împarte banii în funcţie de cumpărat primari. (…) Dacă ai fi făcut-o tu (Sorin Grindeanu – n.r.), erai arestat. (…) Şmecherii se numesc, exact ce a făcut şi domnul ministru Vela.

Şmecherii, cu buletin făcut acum o lună de zile, să candideze la Caraş-Severin cu ochii pe nu ştiu ce munte – ştiu ce munte, dar spun şi eu aşa, în genere, dar e mai mic un pic”, a spus liderul PSD.

La rândul său, prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus că hotărârea de guvern în cauză reprezintă o premieră a ultimilor 30 de ani, care are la bază doar criteriul politic.

„Niciodată în 30 de ani n-am avut o situaţie de tipul acesta, să nu existe nici un fel de criteriu, decât cel politic. Niciodată, vă rog să verificaţi. Este pentru prima dată în 30 de ani când banii se împart în acest mod. Dacă eu aş fi făcut, ca fost prim-ministru, ceva de tipul acesta, eu cred că eram arestat din şedinţa de guvern”, a afirmat Grindeanu.

Share