Cinism PSD. Cum se câştigă alegerile cu hepatita C cronică

Share

Există o cantitate uriaşă de cinism PSD, vădit în campania electorală care a trecut. Din ea, continuăm să scurgem fapte, picătură după picătură. Ca să ştie lumea cine sunt aceşti domni, pe care noi îi credem farsori şi mincinoşi.

Programul de guvernare PSD, lansat în campania electorală, are un capitol 5, numit “Sănătatea este nepreţuită”. Este nepreţuită sănătatea? Desigur. Este de efect atunci când spui omului cu 12 clase, alegător tipic PSD, că îi vei îmbunătăţi sănătatea. Este.

Experienţa acestor 27 de ani ne învaţă însă că numai de sănătatea românilor nu le pasă celor din FSN-FDSN-PDSR-PSD. Ei au o agendă paralelă cu aceea a cetăţeanului. În anumite momente, aceasta s-a dovedit a fi chiar antinaţională.

33 de pagini de cinism PSD

Atâtea avem la programul PSD pentru Sănătate. Ele demonstrează că aceşti domni ştiu foate bine care este situaţia românilor. Şi manipulează. Textul e următorul:

cinism psd

Aşadar, semnificaţia acestui text este simplă şi exprimă un cinism PSD maxim:

Noi v-am dat în 2015, a venit Cioloş-Soros în 2016 şi v-a luat. Dacă ne alegeţi, în 2017 – 2020 noi vă vom da la loc ce vi s-a luat.

Într-adevăr, încă de la începutul lunii noiembrie PSD trâmbiţa dezastrul instaurat de Cabinetul Cioloş.

Dragnea: Guvernul a blocat programul pe hepatita C din lipsă de interes și incompetență (Agerpres)

Aici nu mai discutăm despre mere, pere şi hălci de carne, tacâmuri de pui, două kile de făină şi unul de ulei o dată pe lună. Ori despre ciolanul gratis cu fasole de la Ziua Naţională. Vorbim despre sănătatea omului.

Alte aberaţii

Aberaţiile din Programul electoral PSD continuă. Social-democraţii promit anularea creşterii preţurilor la medicamente. Această măsură este imposibil de luat, pentru că preţurile acestea nu sunt stabilite prin ucaz guvernamental, ci de către piaţă.

Dar PSD rămâne un partid adept al economiei centralizate, de comandă, căruia i se potriveşte un citat din “Împăratul-zeu al Dunei“, de Frank Herbert: “Inflaţia scade atunci când ordon eu“.

Se mai vorbeşte despre dezvoltarea Unifarm, care “trebuie să devină un jucător pe piață care să rezolve problemele urgente ale Ministrului Sănătății, în asigurarea medicamentelor necesare paciențior“.

Ipocrizie mai mare nu există. Unifarm este compania care a distribuit (şi distribuie în continuare) kiturile pentru răniţii din Colectiv. La care şi-a luat probabil comision, aşa cum am arătat într-o anchetă pentru România liberă.

Scriam aceste lucruri într-un moment în care aerianul Patriciu Achimaş Cadariu nici nu ajunsese să atingă pojghiţa contractelor de la Unifarm. La momentul respectiv, compania era de ani buni sub controlul total al PSD.

Impactul electoral direct: un milion de votanţi

Acest cinism PSD are un scop şi un impact electoral direct, definit, cunoscut din statisticle oficiale. În iunie 2011, EvZ scria că…

Aproximativ un milion de români trăiesc cu acest tip de hepatită, ţara noastră găzduind un focar puternic de infecţii cu virusul hepatic C, dar şi B, numărul total al bolnavilor fiind estimat la două milioane.

Aşadar, când promitea reînceperea a ceea ce, vezi Doamne, ar fi oprit Cabinetul Cioloş, PSD gândea în impact electoral. Acesta este de minimum un milion de voturi, electorat-ţintă. Dacă luăm în calcul şi familia apropiată a celor bolnavi, ajungem la o triplare sau o cvadruplare a impactului electoral estimat.

Fraudă. Vizaţi – Liviu Dragnea şi Nicu Bănicioiu

În noiembrie 2016, România liberă anunţa că ministrul tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, “acuză o fraudă cu banii pentru pacienții cu hepatită C“, în care “sunt vizați Liviu Dragnea și Nicolae Bănicioiu“.

Astfel,

Bănicioiu (…) a negociat un preț al tratamentului mult mai mare decât cel pe care l-a invocat șeful lui de la PSD, Liviu Dragnea.

, explică România liberă, care îl citează pe Vlad Voiculescu spunând:

Înțeleg că domnul Dragnea a declarat ieri seară că ar putea, cu 22 de milioane de euro, să asigure tratamentul pentru 15.000 de pacienți cu hepatită C (n.n.: nici vorbă de un milion, cum scrie în programul electoral PSD).

Poate ne răspunde și cum dl. Bănicioiu (n.n.: ministrul Sănătăţii în Cabinetul Ponta), din partidul dânsului – PSD, a reușit anul trecut să negocieze același tratament pentru un număr de pacienți de trei ori mai mic, dar la un preț de multe ori mai mare decât cel avansat în seara asta.

Aşadar, tu, Dragnea, îţi dezinformezi electoratul propriu că vei face ceea ce este evident că nu poţi să faci. Sumele necesare sunt foarte mari. În spate se află o posibilă afacere necurată a colegului tău de partid, Nicu Bănicioiu.

Share