Cine şi de ce doreşte izolarea României?

Share
izolare
În borcan, simţurile sunt alterate, negrul e verde, iar orizontala e verticală. Sau poate oblică.

Deci: cine dorește izolarea României și de ce?

La nivel local, calculul este cinic și rece, lucid. O Românie izolată este ideală pentru mincinoși și penali.

Aceştia nu fac prostii, aşa cum am cezut multă vreme, ei fac ce fac acum cu bună-ştiinţă, pentru izolarea ţării, pentru că aceasta este şansa lor să rămână în libertate: şansa disperatului.

Liber într-o cutie pe care au închis-o alţii, cu voia sa. El stă în cutie şi se bucură. Acolo, în cutie, el e şeful, el e cel mai tare. Tot un captiv, tot un prizonier, dar unul voluntar, care-şi doreşte acest statut.

Acești oameni care încearcă să ne izoleze, care se bucură atunci când Statele Unite avertizează că Parteneriatul SUA – România este în pericol, ori când UE avertizează că dacă România nu respectă statul de drept va tăia banii europeni, pot impune în mintea românilor o realitate alternativă şi aceştia ar fi alimentați progresiv cu ură, atunci când li se vor arăta cu degetul vinovații.

Occidentul nu trebuie în nici un caz să izoleze voluntar, cu de la sine putere, România. Emisarii săi sunt nevoiţi, dacă vor să ţină România pe drumul democraţiei, să discute, să negocieze, să peroreze la infinit fiecare lucru care ţine de respectarea statului de drept. Cu acei monştri pe care chiar el, Occidentul, este vinovat că i-a cocoloşit în ultimele două decenii, care s-au format în incubatorul democraţiei originale româneşti, la sânul simulatorilor de democraţie şi pluralism din succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD.

Este în logica oricărui sistem totalitar să caute puterea absolută, iar pentru aceasta el are nevoie de minciuna absolută. De aceea, așa cum acest sistem totalitar în curs de formare ne minte, spunându-ne că albul e negru și negrul e alb, tot la fel va continua să procedeze şi în viitor, tot mai apăsat.

♦ citeşte şi: Anul viitor, disputa palatelor va deveni dramatică

Singurul mod în care poate fi învinsă caracatiţa care încearcă acum să înghită România este neizolarea deliberată a României şi apărarea cu cerbicie a statului de drept, pas cu pas. Finalmente, această gherilă poate fi câştigată. În timp. Cu tenacitate şi consecvenţă.

O Justiție coruptă și aservită, condusă de fârtații lui Adrian Năstase, Gigi Becali și Cătălin Voicu, va înceta să-i mai ancheteze pe hoţi şi va începe să-i ancheteze pe oamenii cinstiţi, începând cu cei ce demască acum hoţii. Retaliere.

O justiţie coruptă şi aservită, pilotată de plagiatori şi dependenţi de drogul puterii, va înceta să-i condamne pe corupți şi va începe să-i condamne pe demascatorii de corupţi, exact pentru corupţie.

Începând cu Băsescu. Dosare despre care ştim de mult timp că nu există, precum Flota, vor fi readuse pe tapet, iar dacă aşa-zisa “faptă penală de înstrăinare ilegală a Flotei etc.” se va fi prescris se vor inventa alte dosare, brambura-Tănase: Mihăileanu, contrabanda cu muniţie şi armament, Nana ş.a.m.d. Modelul, desigur, este cel al Iuliei Timoşenko.

Realitatea întoarsă din propaganda uselistă de azi va fi transformată în faptă, ca în anii 50, când mari patrioţi şi intelectuali de marcă au fost condamnaţi la ani grei de temniţă pentru cinstea, curajul şi verticalitatea lor. Nu e nimic nou.

Iată ce spune Majestatea Sa Regele Mihai, într-o carte-interviu publicată de Mircea Ciobanu:

Orice dictator îşi doreşte o ţară izolată. În ţările asiatice, programul comunist n-a putut fi pus în aplicare decât prin izolarea cetăţenilor. Omul nu mai este informat despre realitatea din afara şi dinăuntrul graniţelor ţării lui sau este informat fals. Cu un asemenea om poţi să faci ce vrei, pentru că treptat începe să gândească fals până şi despre sine însuşi.

În România de azi, deja jumătate din populația țării este pregătită pentru regim autoritar sau dictatură. Mecanica involuţiei de la democraţia fragilă de azi la un regim autoritar e simplă.

Pe măsură ce românii ar fi mai săraci, pentru că ţara ar intra în criză, propaganda oficială ar induce populaţiei ideea că pentru aceasta ar fi vinovaţi cei ce critică puterea, aşa cum în anii ’50 de vină pentru foametea din ţară erau chiaburii, moşierii şi Sutanele Negre, nu comuniştii trădători de ţară, care trimiteau mii de vagoane cu tot ce se putea trimite în URSS.

Pe măsură ce criza şi instabilitatea politică se vor adânci, ura contra “Opoziţiei, adică împotriva băsiştilor” (pentru că într-o asemenea situaţie Băsescu va deveni indiscutabil liderul Opoziţiei) va creşte şi va cauţiona acţiuni care, prevestite acum cu subiect şi predicat, par de domeniul halucinantului.

♦ citeşte şi: Dan Voiculescu îl avertizează pe Traian Băsescu: Este momentul să te opreşti. Te vor prinde dosarele din urmă

Arestări de politicieni, intelectuali şi jurnalişti. Libertatea presei suspendată. Interzicerea partidelor politice care nu pun batista pe ţambal cu Puterea. Înnăbuşirea violentă a protestelor de stradă. Închiderea abuzivă a mass-media independente.

Sunt toate lucruri verosimil a se petrece în viitorii ani, dacă USL învinge, în presingul pe care l-a început contra statului de drept. Nu avem dreptul să ne întindem pe partea ficatului, ca să funcţioneze mai bine bila şi să aşteptăm un astfel de deznodământ.

Condamnăm noi generaţii de oameni nevinovaţi, care nici nu vor înţelege, în marea lor majoritate, ce li se întâmplă.

Share