CHINA. DREPTURILE OMULUI: Torturarea avocatului Gao Zhisheng si a familiei sale

Share

Undeva, intr-o gaura mizera a unui lagar chinez de concentrare, se afla cel mai respectat avocat chinez, informeaza The Epoch Times.

Gao Zhisheng, avocat preocupat de drepturile omului, celebru pentru ajutorul dat oamenilor saraci si abuzati, victimelor SIDA persecutate de regimul chinez si practicantilor Falun Gong, a disparut anul trecut.

Disparitia a avut loc, dupa ce a trimis o scrisoare Congresului American, in care vorbea despre drepturile omului din China.

Nimeni nu stia exact unde a fost dus, ci numai ca a fost arestat de membrii ai Biroului Securitatii Publice.Gao Zhisheng beaten p

De curand, au parvenit vesti despre torturile inimaginabile pe care le sufera Gao in puscaria unde este tinut. O sursa din China a contactat postul de radio independent „Vocea Sperantei”, dezvaluind ca Gao a fost luat de agenti si dus intr-un loc secret in noiembrie 2007.

Miscarea a fost initial planuita, pentru a-l reduce la tacere prin tortura. Initial, torturile au constat in atacuri cu bastoane electrice, pana in momentul in care Gao lesina. Sursa a declarat ca Gao nu a facut nici un compromis cu guvernul in timpul torturilor.

Intr-o conversatie telefonica, sursa a dezvaluit ca una dintre cele mai mizere metode folosite pentru a ruina reputatia avocatului a fost ca acestuia i se dadeau medicamente inainte ca el sa fie dezbracat, iar o femeie era plasata linga el.

Toate acestea erau filmate si fotografiate, pentru a fi folosite impotriva lui Gao si pentru a-i ruina reputatia. Sursa a dezvaluit ca acest lucru i-a subminat cel mai tare moralul reputatului avocat. Dupa declaratiile sursei, tortionarii lui Gao l-au tinut inchis intr-o celula intunecata zile in sir, pana intr-acolo incat acesta nu mai stia daca era noapte sau zi.

Conform sursei, politia il umilea deseori pe Gao. Una dintre metodele frecvente pe care o foloseau tortionarii sai era sa urineze pe capul lui, dupa groaznice sedinte de tortura.

Autoritatile ii spuneau mereu lui Gao ca i-ar fi facut un favor daca l–ar fi condamnat, subliniind faptul ca este retinut ilegal.

Incercau aparent sa il aduca in punctul in care ar fi preferat moartea. Intre timp, autoritatile sunt ocupate cu torturarea membrilor familiei lui Gao. Sursa afirma ca Geng He, sotia lui Gao Zhisheng si copii sai au fost si ei arestati, desi nu cunoaste amanunte despre ei.

La sfirsitul conversatiei, sursa a afirmat pentru „Vocea Sperantei” ca familia lui Gao a fost transferata intr-un lagar din provincia Hebei.

Share