home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: Protest in sudul Chinei

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Protest in sudul Chinei

Share

Pe 7 si 8 aprilie, mii de angajati ai fabricii de utilaje Huayun Machinery si ai uzinei de utilaje grele Changsha, ambele din provincia Hunan, au organizat o greva italiana, informeaza Epoch Times.

Muncitorii au cerut ca angajatorii lor sa respecte politicile statale si sa le rezolve cererile legate de plata unor compensatii salariale si a taxelor de plasament. Protestul a fost pasnic.

La 7:30 a.m. pe 7 aprilie, muncitorii de la uzina de utilaje grele Changsha au inceput o greva italiana in fabrica. La 9:30 a.m., muncitorii fabricii de utilaje Huayun au facut acelasi lucru.

Pe un banner de la intrarea principala a fabricii Huayun scria: “Cerem cu tarie ca membrii comisiei provinciale sau municipale sa trimita o echipa, care sa investigheze coruptia din fabrica”, “Muncitori care isi protejeaza drepturile lor legale”.

Un muncitor de la fabrica Huayun care doreste sa-si pastreze anonimatul a declarat: “Toti muncitorii au facut acest lucru neconstransi. Au participat aproximativ 1.000 de persoane de la fabrica noastra si 2.000 de persoane de la uzina Changsha. Acest protest are la baza drepturile tuturor. Toti am mers. Muncitorii au stat acolo de la 8 a.m. pana la ora la care pleaca de obicei de la munca”.

Share