home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: Mai importante decat Jocurile Olimpice

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Mai importante decat Jocurile Olimpice

Share

Un barbat a cerut punerea drepturilor omului in China pe primul plan, nu a Jocurilor Olimpice si a fost condamnat pentru aceasta la cinci ani de inchisoare, asa cum informeaza Epoch Times.

Vom incerca, incepand de azi, sa aratam si partile mai putin frumoase a ceea ce se intampla in China.

Suntem convinsi ca acest stat va organiza impecabil Jocurile Olimpice, ca va fi o desfasurare de forte impresionanta si ca tot mapamondul va fi impresionat de acest lucru.

Nu suntem de acord cu comportamentul politic al Chinei, din punctul de vedere al respectarii drepturilor omului. Vom incerca sa aratam in ce consta aceasta nerespectare a drepturilor omului, o chestiune la care tinem in mod deosebit.

Primul caz pe care il aducem in atentia publica pe acest blog: dizidentul chinez Yang Chunlin, care a cerut ca drepturile omului sa fie situate, ca importanta, inaintea Jocurilor Olimpice, a fost condamnat la cinci ani inchisoare, fiind acuzat de incitare la rasturnarea guvernului, au declarat luni familia si avocatul sau.

Muncitorul somer din orasul nord-estic Jiamusi, provincia Heilongjiang, a ajuns la proces in februarie, dupa ce si-a ajutat anul trecut satenii sa trimita o petitie in legatura cu un teren disputat. Petitia sustinea: “Noi nu dorim Jocuri Olimpice, noi dorim drepturile omului.”

Sora lui Yang, Yang Chunping, a declarat luni ca el a fost inchis din cauza eseelor sale, postate pe Internet, care criticau intens conducerea Chinei si comunismul in general.

“El a declarat ca nu este vinovat si ca si-a exercitat doar libertatea de exprimare si de publicare. Dar, deoarece tribunalele nu respecta legea, el a declarat ca nu are rost sa faca apel la decizie”, a declarat ea.

Avocatul Li Fangping a confirmat condamnarea, dar a declarat ca Yang Chunlin isi sustine in continuare nevinovatia. “El considera ca este nevinovat. Dupa primirea verdictului oficial, el are 10 zile pentru a decide ce sa faca. Noi speram ca vom putea discuta cu el si sa decidem daca facem sau nu apel,” a declarat avocatul.

Petitia a atins un nerv sensibil al liderilor comunisti, care fac orice pentru o buna organizare a Jocurilor Olimpice. Conducerea Chinei spera ca Jocurile Olimpice, care incep in Beijing pe 8 august, vor prezenta lumii prosperitatea economica si asa-zisa unitate sociala a tarii.

Share