China cumpără aliaj de cupru de la separatiştii din Doneţk

Share

China cea obiectivă a cumpărat mii de tone de aliaj de cupru de la separatiştii din Doneţk şi acum vrea să pună batista pe ţambal.

China cumpără aliaj de cupru de la separatişti

În perioada 8 octombrie 2022 – 24 martie 2023, compania chineză Quzhou Nova a cumpărat cel puțin 3.220 de tone de aliaj de cupru, pe care a plătit 7,4 milioane de dolari, de la fabrica de mașini metalurgice Debalțeve din Donețk.

Acest lucru a fost relatat de jurnaliştii Reuters, cu referire la surse vamale ruse, conform Ziare.com.

„Datele obținute se bazează pe documente de transport și vamă și sunt colectate de la mai multe departamente vamale, agenții guvernamentale și alți parteneri”, a explicat redacția.

Citeşte şi: Soldat separatist către iubita sa: „Scârbe. Cât m-am săturat de ruși, pur și simplu îmi pierd mințile!”

Compania, care a furnizat tone de cupru din teritoriul ocupat al Ucrainei, este specializată în exportul de hârtie de ambalare și de asemenea produce și vinde produse pentru industria tutunului.

Jurnaliştii nu au putut stabili la ce poate fi folosit aliajul de cupru în acest domeniu de activitate.

Potrivit datelor obținute de mass-media, cuprul a fost furnizat prin cel mai mare port comercial din sudul Rusiei – Novorossisk.

Fonfleuri chinezeşti

Quzhou Nova, potrivit presei, este o companie comercială și de producție situată în orașul Quzhou, provincia Zhejiang din China de Est.

Acolo, jurnaliştilor li s-a comunicat că documentul nu are ştampilă cu semnătură şi au fost sfătuiţi să contacteze biroul vamal.

Citeşte şi: Separatişti proruşi arestaţi. Voiau să înființeze republici separatiste în Ivano-Frankivsk, Cernăuți, Transcarpatia și Ternopol

Serviciul vamal chinez a răspuns că datele comerciale ale companiilor nu sunt publice.

Serviciul Vamal Federal al Rusiei a refuzat de asemenea să divulge informații „confidențiale”, iar Kremlinul a spus că nu știe nimic. Uzina din regiunea separatistă Donețk nu a comentat.

Ce spun SUA

Cu toate acestea, Departamentul de Stat al SUA a comentat cu privire la achiziționarea de cupru din teritoriul ocupat.

Chiar înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, pe 21 februarie 2022, SUA a impus o interdicție a importurilor din regiunile Donețk și Lugansk.

Ulterior, această interdicție a fost susținută în UE.

No comment

“Am avertizat RPC că sprijinirea eforturilor militare ale Rusiei va avea consecințe grave. Nu vom ezita să acționăm împotriva organizațiilor, inclusiv a firmelor din RPC, care ajută Rusia să ducă război împotriva Ucrainei sau o ajută pe Rusia să eludeze sancțiunile”, a declarat reporterilor Departamentul de Stat al SUA.

Comisia Europeană și Ministerul Comerțului din China nu au răspuns întrebărilor, iar reprezentanții Ucrainei nu au comentat nici ei.

Share