home ECONOMIE Chiar si un copil poate sa inteleaga optimizarea SEO! Iata explicatia in termeni simpli!

Chiar si un copil poate sa inteleaga optimizarea SEO! Iata explicatia in termeni simpli!

Share

Ai o afacere. Faci un website. Oferi servicii sau produse de calitate la preturi bune. De ce nu ai clienti? Este simplu: fara publicitate, nu ai cum sa vinzi. Daca nimeni nu te cunoaste, nimeni nu te va cauta. Pe langa publicitatea clasica, insa, exista tehnici si strategii care iti pot aduce foarte multi clienti din motoarele de cautare. Din Google, mai degraba.

Totalitatea tehnicilor si actiunilor online care umaresc imbunatatirea pozitiei paginilor site-ului tau in paginile de rezultate ale Google se inscriu in domeniul optimizare SEO. De ce sa ai o pozitie mai buna? Foarte simplu: daca esti in prima pagina de rezultate atunci cand utilizatorii cauta produsul sau serviciul pe care il oferi, vei vinde. Cu cat esti mai aproape de primul loc, cu atat vanzarile vor creste.

seo

Daca esti la inceput, partea buna este ca potentialii clienti nici nu trebuie sa stie numele firmei tale, ci doar sa caute produsul sau serviciul de care sunt interesati. Site-ul tau va aparea in pagina de rezultate, va fi accesat si, in functie de calitatea ofertei, se va concretiza vanzarea. Tocmai de aceea, o buna strategie de optimizare SEO va cuprinde construirea fiecarei pagini a site-ului tau avand in vedere nu numai motoarele de cautare, dar si nevoile si obiceiurile potentialilor clienti.

Iata ce trebuie sa cuprinda, in linii mari, o strategie eficienta de optimizare SEO:

  1. Crearea unei structuri clare a site-ului

Daca website-ul tau nu are o structura coerenta si perfect logica, cu trasee intuitive, ai “sarit” poate cea mai importanta etapa a strategiei de optimizare SEO, anume optimizarea On Page. Atat Google, cat si vizitatorii site-ului tau apreciaza ordinea. Din acest motiv, o agentie SEO va incepe intotdeauna prin optimizarea arhitecturii site-ului tau, ajungand la o structura precisa bazata pe categorii, subcategorii, pagini de produs, link-uri interne (care intaresc structura si indica traseele de relevanta) si heading-uri. Desigur, intreaga optimizare On Page trebuie sa se bazeze pe o strategie de cuvinte cheie foarte atent gandita si realista. Daca site-ul tau nu este pregatit sa concureze cu “greii” pentru primele locuri din SERP (Search Engine Results Pages), gaseste o nisa pe care o poti escalada cu mult mai multa usurinta.

Beneficiile acestei organizari eficiente sunt urmatoarele:

– robotii Google ce scaneaza periodic site-ul vor gasi cu usurinta tot continutul si vor afisa paginile site-ului tau in lista de rezultate in functie de expresiile cheie folosite;

– utilizatorii vor avea o experienta  pozitiva pe site-ul tau, acesta (user experience) fiind un criteriu foarte important in cadrul strategiei de optimizare SEO.

  1. Construirea legaturilor interne si externe

Din acest punct de vedere, trebuie sa stii ca linkbuilding-ul (construirea link-urilor externe si interne) este un proces pe care nu trebuie sa il intrerupi odata ce ai atins obiectivele pe care le-ai setat. De ce sa construiesti legaturi interne? Orice continut nou trebuie imediat legat de restul paginilor, astfel incat atat robotii Google care scaneaza periodic site-ul, cat si utilizatorii care acceseaza paginile site-ului tau in cautarea respectivei informatii sa poata localiza continutul cu usurinta.

Link-urile externe, pe de alta parte, sunt legaturi create intre diferite site-uri si privite de catre Google ca “recomandari virtuale”. Fiindca acestea sunt un factor important in evaluarea pe care Google o desfasoara permanent asupra site-urilor, ele vor fi o parte importanta si in strategia de optimizare SEO. Trebuie sa stii, insa, ca este de preferat sa creezi backlink-uri pe site-uri puternice (cu autoritate mare) si relevante pentru domeniul tau de activitate. Evident, continutul de calitate care insoteste link-ul catre site-ul tau este obligatoriu.

  1. Monitorizeaza schimbarile in mod frecvent

Atunci cand aplici una sau mai multe masuri de optimizare SEO, este foarte important sa observi impactul pe care acestea il au asupra performantei site-ului tau. Este foarte simplu: daca nu monitorizezi impactul schimbarilor pe care le faci, nu vei sti daca mergi in directia potrivita sau daca strategia ta se bazeaza pe principii gresite. Pentru a-ti fi mai usor, ai putea sa aplici tehnicile de optimizare SEO pe rand, macar la inceput, pentru a vedea efectul fiecareia in parte.

Aceste 3 etape de baza sunt comune fiecarei strategii eficiente de optimizare SEO, fie ca aceasta este aplicata de o agentie SEO sau de un singur specialist in acest domeniu. Bineinteles, performantele site-ului vor creste cu atat mai mult daca creezi continut de calitate (text, foto, video), reduci timpul de incarcare a paginilor site-ului tau si oferi utilizatorului o experienta buna atat pe desktop, cat si pe mobile.

Dupa cum poti vedea, optimizarea SEO nu este o activitate care contine linii de cod si programe complicate care sa modifice site-ul, ci o activitate care sustine cresterea naturala a site-ului tau prin legaturi clare, continut de calitate si o experienta placuta a utilizatorului.

Share