home EVENIMENT, MASS MEDIA, POLITICA Charlie Hebdo îşi amână sine die apariţia pe piaţă

Charlie Hebdo îşi amână sine die apariţia pe piaţă

Share

Charlie Hebdo îşi amână sine die apariţia pe piaţă

Charlie Hebdo a anunţat că-şi amână sine die apariţia următoarelor două numere ale publicaţiei, pentru că angajaţii săi nu s-ar simţi pregătiţi.

Nu ştim cât de pregătiţi au fost pentru primul număr apărut imediat după atentatul din redacţia lor, însă atunci, ciudată treabă, lucrurile au funcţionat ceas şi revista a apărut uns, la timp, într-un tiraj record.

Tirajul record necesită un management deosebit, iar banii necesari pentru tipărirea acestui tiraj record o linie de finanţare aşijderea.

Am fi curioşi să aflăm de unde au avut aceşti bani cei de la Charlie Hebdo şi cine le-a organizat managementul redacţional, mai ales în condiţiile în care redacţia fusese decimată de fraţii Kouachi.

Ciudat este şi cum am aflat acest lucru. Jurnalişti sunt “afectaţi de doliu, extenuare şi supraexpunere mediatică”, ei “au nevoie de timp şi nu se simt pregătiţi pentru a concepe un nou număr al revistei, a precizat Anne Hommel, purtătoarea de cuvânt a revistei“.

Deci a apărut şi un purtător de cuvânt!

Iarăşi, sunt lucruri care nu se pupă. Acum sunt kamikaze, gata să scoată un număr la fel de dur ca acelea pentru care ar fi avut loc atentatele, apoi imediat devin gladiole sensibile, afectate de “doliu, extenuare şi supraexpunere mediatică“.

Am putea să interpretăm (dar nu o facem, doar ne întrebăm dacă) că maurul şi-a făcut datoria, iar acum, cu punga groasă, este trimis în concediu în Seychelles.

Să recapitulăm:

1. zeci de ani, în mai multe coagulări succesive, Charlie Hebdo, un hebdomadar francez de caricatură populară, de calitate destul de îndoielnică, publică desene jignitoare la adresa Islamului, Papei, creştinismului şi în general tuturor lucrurilor sfinte de pe lumea asta (dar nu şi despre, de exemplu, homosexualitate).

2. Badabum! – în redacţia publicaţiei are loc un atentat înfiorător, făcut de nişte cetăţeni francezi de origine maghrebiană. Despre ciudăţeniile comportamentului lor, ce nu are legătură cu manualul teroristului, am scris. Am ridicat şi chestiunea ca acest atentat oribil să fi fost o operaţiune sub steag fals.

3. Chestia se umflă nesimţit de mult. Lucru foarte suspect: când încă nici nu fuseseră prinşi sau ucişi “teroriştii” prin Picardia, pe Champs Elysée are loc o manifestaţie de forţă, cu 50 de şefi de state braţ la braţ în fruntea a milioane de demonstranţi contra terorismului.

4. În România crocodilii noştri autohtoni din politică, puternic sprijiniţi de o mulţime de vectori media, readuc pe tapet pachetul de legi Big Brother.

Acum, jurnaliştii de la Charlie Hebdo se dau răniţi, afectaţi, stresaţi. Să-i concedieze patronatul şi să angajeze alţii în loc! E cusut cu aţă albă? E.

Share