home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cenzură. Cum încheie campania electorală tv presa controlată

Cenzură. Cum încheie campania electorală tv presa controlată

Share

Un puseu subit de cenzură se manifestă în această săptămână pe tv. Dar mai ales în această seară. Am zappat pentru cititorii noştri, pe rând, toate canalele de ştiri şi am ajuns la câteva concluzii interesante.

LATER EDIT: La ora 22.12, Octavian Hoandră intră în direct, după terminarea difuzării filmului (despre care scriem mai jos). Exact ca în film, acum va urma o emisiune de intoxicare a telespectatorilor. Invitaţi în studio: Mircea Diaconu, europarlamentar independent, propulsat în Parlamentul European de Antena 3; Dorel Vişan, actor, membru PSD. În dialogul aparent intelectual dintre cei trei, urmează multe şopârle ipocrite menite să scufunde electoratul de dreapta în scârbă de politică.

TVR 1 are emisiunea de mare caracter “Carpaţii, plămânii Europei”. Se dezbate ardent despre chestiunea stringentă a sturionilor sălbatici. Asta înseamnă cenzură.

B1 TV are o emisiune electorală foarte importantă: 360, despre zodii. Atenţie: până la ora 24 se mai poate face, conform legii, campanie electorală. Evident, asta nu ia în calcul dacă există cenzură din partea celui sau celor care controlează staţia.

Realitatea TV dă filmul “Ticăloşii”. Să ţi se facă silă să te duci la vot. Asta e cenzură

Digi24 este obiectiv, acum e o discuţie scorţoasă despre situaţia politică din Franţa. Antena 3 şi RTV sunt în alonjă (există pe RTV un interludiu despre zodii, aha, da), dau cu parul în dreapta politică. Aceasta este castrată, nu e pe nici un canal media.

Cel mai interesant e ce se petrece pe Realitatea TV. Rareş Bogdan anunţase la începutul săptămânii că nu va mai lipsi de pe post până săptămâna viitoare (după alegeri).

În loc, este o ediţie specială “Realitatea românească”, a pesedistului Octavian Hoandră. În emisiune, ni se transmite că toţi politicienii sunt nişte ticăloşi. Sentimentul de scârbă, folosit la demobilizarea electoratului.

Manipulare de tip rusesc

Cum, printr-un film. Metoda de edulcorare a manipulării este de tip rusesc. Rep. Moldova este doldora de televiziuni de limbă rusă, pe care se transmit mari filme Mosfilm. Electoratul primeşte zilnic doza de intoxicare politică prin ştiri mincinoase.

Vehiculul electoral ideal pentru intoxicarea asta este acum, în ultimele ore de campanie, un film: “Ticăloşii“, al lui Şerban Marinescu.

Când toată mass-media încearcă să te convingă că totul este un mare rahat şi nu are sens să te duci la vot, exact asta trebuie să faci: să te prezinţi la vot.

Share