home POLITICA Cele două Drepte şi demagnetizarea electoratului

Cele două Drepte şi demagnetizarea electoratului

Share

La finalul acestui an, fiecare zi pierdută de Dreapta până la anunţarea candidatului unic la PreşedinţieCele două Drepte şi demagnetizarea electoratului va putea fi tradusă în număr de voturi pierdute în favoarea acestuia.

În prezent, actualitatea Dreptei este dominată de negocierile PNL – PDL, de a forma un singur partid şi de a avea un singur candidat la alegerile prezidenţiale.

Cei doi lideri de partid, Antonescu şi Blaga, vorbesc de parcă PNL şi PDL sunt singurele partide de dreapta din România, ceea ce, evident, este o eroare sau o omisiune intenţionată.

Indiferent de reţinerile, antipatiile şi nemulţumirile care îi stăpânesc, cei doi trebuie, mai devreme sau mai târziu, să înceapă negocierile cu aripa îndeobşte recunoscută ca radicală anti-PSD, în care port-sindardul îl poartă partidul preşedintelui Traian Băsescu.

Altfel, în toamnă voturile electoratului de Dreapta, dezorientat de oferta dublă, se vor împărţi între cele două Drepte: cea neutră la Băsescu şi cea pro-Băsescu. Aceasta este o eroare politică sau un joc propagandistic făcut PSD.

În business, când te duci la un potenţial partener de afaceri şi îi spui că vrei de la el un lucru înţelege că ştii ce vrei. Când îi spui că vrei două lucruri simultan, ce se bat cap în cap, înţelege că eşti puţin cam nebun.

Liderii Partidului Social Democrat par acum foarte mulţumiţi de mesajul dublu, disociat al Dreptei, care îi avantajează. Ei vor face tot ce le va sta în putinţă ca să încurajeze perpetuarea acestei atitudini. Dacă se poate ca Dreapta să meargă în primul tur al Prezidenţialelor cu doi candidaţi antinomici, va fi perfect. Dacă vor fi mai mulţi, şi mai bine.

Avantajul ciudat al Dreptei în această afacere ar fi că, probabil, Stânga aşteaptă să vadă care va fi candidatul ales al Dreptei şi, cu cât acesta apare mai târziu, candidatul contrapus de Stânga va fi mai puţin mediatizat, în timp ce în jurul celui ales de Dreapta se va face foarte mult tam-tam politic natural, prin caucusul făcut pentru desemnarea acestuia.

Dezavantajul ar fi că, fără un semnal dat cât mai rapid de Dreapta că acţionează unit contra PSD, se va pierde într-o măsură tot mai mare din efectul adiţiei de votanţi de Dreapta la noua construcţie politică, prin magnetizarea eventuală, determinată de semnalul de unitate dat.

Iar diminuarea acestui efect de adiţie se va număra, aşa cum atrăgeam atenţia la începutul acestui articol, la sfârşitul anului, în voturi pierdute pentru Dreapta.

Citeşte şi
Bogdan Chirieac susţine că, dacă moţiunea trece, Iohannis nu intră în turul doi

Bogdan Chirieac a declarat ca sansele lui Klaus Iohannis de a intra in turul doi Read more

Miron Mitrea, consilier informal de campanie al Vioricăi Dăncilă

Prezență surpriză în echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă: Miron Mitrea, fost Read more

Olguţa Vasilescu pune condiţii ca să desigileze tabletele la prezidenţiale

Olguţa Vasilescu pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică votul multiplu la Read more

Aşa strânge PSD semnături false pentru Viorica Dăncilă! VIDEO

Cum încalcă legea cei care strâng semnături pentru PSD? Neasigurându-se că datele celor care semnează Read more

Norica Nicolai va coordona campania la prezidenţiale a lui Mircea Diaconu

Norica Nicolai, zisă și „Norica Paukeriţa” sau „Mala mujer a lui Tăriceanu", va coordona din Read more

Teodorovici a fost cât pe ce să devină premierul catindatului VV Dăncilă

Eugen Teodorovici, premierul care nu a mai fost anunțat. Surse din PSD au declarat pentru Read more

Manda propune dizolvarea organizaţiilor PSD care obțin rezultate slabe

Europarlamentarul Claudiu Manda, soțul președintei PSD Dolj, Olguța Vasilescu, a propus, marţi, ca organizaţiile judeţene Read more

Marian Dragomir, primarul Brăilei, nu o susţine pe Dăncilă la prezidenţiale

Social-democratul Marian Dragomir, primarul municipiului Braila, crede ca PSD ar obtine un scor mai bun Read more

Orlando Minte Scurtă: Dăncilă va căştiga prezidentialele. Haştagul Rezist e o ruşine

Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, supranumit Orlando Minte Scurtă, este convins ca Viorica Dancila Read more

PSD frizează absurdul cu declaraţii despre câştigarea prezidenţialelor

După înfrângerea din 26 mai, PSD nu îşi mai revine. La conferinţa PSD Mehedinţi, reprezentanţii Read more

Share