home ECONOMIE, POLITICA Cea mai oribilă chestie spusă azi de Ponta

Cea mai oribilă chestie spusă azi de Ponta

Share

motto: “Pe valurile schimbărilor sociale, gunoiul iese la suprafaţă” (Ion Iliescu, undeva în 1990)

Victor Ponta este performerul acestui an. El a reuşit ce nu a mai fost capabil să realizeze nici un politician român niciodată.

Lumea face cu el concursuri despre care nu s-a mai pomenit în istoria politicii româneşti, iar presa este obligată să ţină cont de aceste concursuri. Zilnic.

Pentru că zilnic românii care citesc ştire politică nu se mai întreabă ce porcărie a mai spus despre Băsescu Mircea Badea – de când Antena 3 a introdus pay-per-view la emisiunile înregistrate, ci care este ultima măgărie pe care a spus-o Ponta legat de Băsescu.

Rădăcina şmecheriei lui Ponta are origini în extraordinara lipsă de scrupule şi educaţia sumară primită de generaţia sa în ultimii ani ai lui Ceauşescu şi mai ales după, când educaţia copiilor, puberilor şi adolescenţilor români a început să se degradeze.

Generaţia lui Ponta şi generaţiile următoare sunt populate de inşi care sunt educaţi să calce pe cadavre, pentru a ajunge cu orice preţ cât mai repede, cât mai sus, fără să se preocupe de principii sau de idei înalte. Nu există decât parvenirea, iar aceasta cât mai rapid şi cu orice preţ.

Am afirmat anterior în mod repetat, pe de altă parte, că Opoziţia (şi în primul rând PDL) are o problemă: nu creează eveniment politic. Singurul om din Opoziţie care face acest lucru este Traian Băsescu.

Reversul medaliei este că Victor Ponta, cu enormităţile sale despre Traian Băsescu – venite dintr-o realitate alternativă politică, pe care USL o cultivă cu cinism în rândul electoratului propriu, creează eveniment politic.

Știrea tipică despre Traian Băsescu, din sursă Ponta/USL, care va fi dată anul viitor, va suna cam astfel:

Ponta: Băsescu are trei dinți de aur, făcuți din coroanele topite ale pensionarilor pe care i-a ucis când a tăiat pensiile. Restul lingourilor sunt depozitate într-un depozit de valori de la Credit Suisse First Boston, la Lausanne.

Sau:

Ponta: În timp ce românii mor de foame pentru că Traian Băsescu nu ne lasă să guvernăm, preşedintele ilegitim trăncăneşte la televizor, cu băutura-n nas, minţind poporul. Dar au mai rămas doar nouă săptămâni, apoi democraţia va pogorî pe români!

Această abordare tembelă, tabloidă, tip Click, Cancan şi Libertatea la un loc, duce la motto-ul nostru preferat din Ion Iliescu, pe care îl folosim din când în când.

Asemenea delir populist nu este unic în lume. El a dus la mari nenorociri. Naţiuni întregi s-au pierdut în tembelismul propriilor lideri, pentru perioade care au dus popoarele respective aproape de crah naţional.

Aceste episoade delirante din istoria naţiilor se pot opri natural, după ce febra trece şi face mii, zeci de mii sau milioane de victime, ori prin intervenţia părţii responsabile din naţiune. La timp.

Share