Ce urmează după “revenirea” lui Călin Moliceanu?

Share

Tăriceanu, adepţii săi din PNLPNL, cei daţi afară din această cauză din PNL şi susţinătorii săi din PSD (UNPR, PC) vor striga, după reintrarea acestuia în PNL, că aceasta este statutară. PNL îl va rejecta, dacă majoritatea din conducerea PNL permite acest lucru – şi probabil aşa vor sta lucrurile.

PNL va scoate la euroalegeri un scor electoral sub 20%, iar Crin Antonescu îşi va prezenta demisia. Dacă nu o va face, va fi demis. Cariera sa politică la vârf va fi terminată. Se vor forma două PNL:

PNL, cu Iohannis lider, probabil că va române până după prezidenţiale preşedinte interimar. PNL va merge cu Dreapta, contribuind la eventuala unificare a acesteia pentru alegerile prezidenţiale.

PNL-Tăriceanu, cu acesta lider, elementele corupte legate de PSD din PNL, cei daţi afară, ca Sorin Ilieşiu, precum şi o grupare de oportunişti care din diferite motive vor pleca din PNL (primari, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, prefecţi etc.).

Uniunea PSD-UNPR-PC va susţine în continuare că “USL Trăieşte” pe diferite tonalităţi, pe mai multe filiere, în campanie şi în afara sa, disperată să dea preşedintele, pentru ca penalii naţionali şi locali săi să rămână eventual în libertate.

E posibil ca PNL Tăriceanu şi PNL să se judece pentru paternitatea folosirii mărcii PNL, într-un lung proces, care va duce la zăpăcirea electoratului, scăderea cotei electorale a PNL şi ajungerea acestui partid mai aproape de situaţia în care este acum PNŢCD, după un scandal asemănător.

Aşa se întâmplă atunci când te înfrăţeşti cu un saurian revolut. Bucăţi din tine îi rămân între dinţi, suferi de infirmitate şi poate că nici nu supravieţuieşti.

Share