home ECONOMIE, POLITICA Ce te uiţi la mine ca parlamentaru’ la Roşia Montană?

Ce te uiţi la mine ca parlamentaru’ la Roşia Montană?

Share

Ca să demonstreze că nu face umbră Parcului Izvor degeaba cu odioasa clădire a Parlamentului (Casa Poporului) – care probabil că şi-ar atinge gradul maxim de utilitate dacă ar fi dinamitată şi terenul ar fi retrocedat urmaşilor păgubiţilor anilor lui Ceauşescu, plătiţi cu bani serioşi pentru casele minunate din fostul cartier Uranus, de pe Dealul Spirii, făcute una cu pământul – o comisie de specialitate, formată majoritar din nespecialişti, a vizitat mina-muzeu de la Roşia Montană, în care au făcut greva foamei salariaţii RMGC, cu căştile albe ca sterilul şi şalopetele imaculate, de culoarea verdelui de Paris.

În urma cianurării, rezultă un lac de reziduuri de la cianurare extrem de toxic pentru mediu. Lacul de la Roşia Montană ar trebui să fie uriaş pe lângă cel din imagine. Efecte: infestarea apelor freatice. Acidul cianhidric va fi prezent în ploi în România, şi nu numai. Oamenii vor face diferite boli, de la prezenţa pe piele a unor erupţii, până la diferite tipuri de cancer, care vor putea fi savurate de români la pachet cu tonele de aur primite de la RMGC.
În urma cianurării, rezultă un lac de reziduuri de la cianurare extrem de toxic pentru mediu. Lacul de la Roşia Montană ar trebui să fie uriaş pe lângă balta din imagine. Efecte: infestarea apelor freatice. Acidul cianhidric va fi prezent în ploi în România, şi nu numai. Oamenii vor face diferite boli, de la prezenţa pe piele a unor erupţii, până la diferite tipuri de cancer, care vor putea fi savurate de români la pachet cu tonele de aur primite de la RMGC.

Iar aşa cum s-au dus acolo, aşa s-au întors: fără să priceapă nimic.

Nimic din ce s-a întâmplat până acum.

Nimic din ce se întâmplă acum.

Nimic din ce (li) se va întâmpla.

Nepricepând deloc un fapt simplu, pe care-l tot repetăm: ecologia unui stat nu este negociabilă la nici un preţ.

Ea este nepreţuită şi valorează mai mult decât un munte de aur, fie el chiar şi unul de 24 de karate.

Şi mai ales faptul că ei, parlamentarii, au fost trimişi acolo, în Legislativ, ca să apere interesele cetăţenilor României, nu pe cele ale lor sau pe cele ale unei firme.

Ori poate faptul că mina în care au fost, ca blegii, nu are nici o legătură cu exploataţia barbară care ar începe la Roşia Montană, ce ar debuta cu decopertarea munţilor, urmată apoi de dinamitarea lor, pentru sfărâmarea acestora în bucăţele, ce vor fi apoi cianurate sistematic, pentru a se stoarce din ei tot aurul.

Şi cu asta credem că am spus tot. (Cel puţin până la următoarea postare.)

Share