home ECONOMIE Ce se scumpeste anul acesta?

Ce se scumpeste anul acesta?

Share

Ei bine, am incercat, in sinteza care poate fi vizualizata in acest loc, sa trec in revista cateva posibile scumpiri de anul acesta.

Dupa cum veti observa din contextul enuntat in prima parte a textului, a spune ca exact acestea vor fi scumpirile din acest an si ca ele vor fi exact in cuantumul precizat
este prea mult.

Exista tendinta de a incerca sa prevestim impredictibilul, iar eu aici nu pot decat sa fac in asa fel incat cine intra pe blogul meu sa vada ca sunt constient ca lucrurile ar putea sta altfel. Asa cum transpare si din prima parte a textului scris de mine pentru Ziare.com, sunt sanse – nu pot sa spun cat de mari – ca scumpirile sa fie dramatice.

Este avertismentul pe care l-am mai lansat pana acum de doua ori, la sfarsitul anului trecut. Sa ma explic. Eu cred ca principalul pericol vine de la politicile de asistare a romanilor in anul electoral 2008, pe care va continua sa le promoveze, fara doar si poate, Cabinetul Tariceanu.

De aici, din potentialul de dezechilibrare a bugetelor si de atacare a inflatiei pe aceasta filiera, vine marele pericol. Ar fi bine pentru Calin Popescu-Tariceanu sa nu se joace de-a Adrian Nastasele, pentru ca predecesorul sau a avut parte de un cu totul alt context economic intern si international, care-i permitea un joc mult mai mare, pe marjele de buget si pe rezistenta la socuri a economiei de acum trei-patru ani.

Share