Ce se petrece în capul lui Vladimir Putin?

Share

Îmi este foarte greu să pricep, în aceste zile, ce anume se petrece în capul lui Vladimir Putin. Acesta pare că şi-ar fi pierdut complet minţile.

Din 1998, de când a ajuns la putere, acest om pare a fi plănuit să subjuge lumea. Am scris de-a lungul timpului foarte mult despre asta.

Cunoscuţii mă ascultau şi mă ascultau şi mă tot ascultau şi la un moment dat îmi spuneau, privindu-mă cu milă: “Auzi, dar nu crezi că exagerezi? Chiar toate astea se datorează Rusiei? Eşti obsedat de Rusia!”.

Am scris din anul 2007 că în spatele primei suspendări a preşedintelui României, Traian Băsescu, s-a aflat Federaţia Rusă, că fără motorizarea rusească PSD şi aliaţii săi nu puteau lucra atât de coerent în România.

Că de fiecare dată, după o iniţiere năucitoare, excelent pusă la punct, umilii executanţi din România se împotmoleau, făcând prostii.

Am explicat în mod repetat că PSD Partida Rusă ia de pe raft planuri puse la punct de experţii lui Putin şi că la fel proceda Rusia cu statele lumii. O nebunie, nu? Dar era realitate.

După lovitura de stat din 4 iulie 2012, am explicat că repetiţia generală, la scenariul celei de-a doua suspendări a lui Băsescu, a fost făcută în America de Sud, în Paraguay.

Cine nu mă crede, să dea căutări în arhiva acestui website. Ceea ce mă uimeşte este fractura cauzală între ce face acum Putin şi ce a făcut până acum.

Era subtil, lucra cu manta, dădea verbe complexe care provocau dureri de cap. Russia Today avea ca slogan “Ask More”, adică pune sub semnul întrebării verbele democraţiei.

Până acum, Putin a muncit, prin reţelele sale (care acum nu mai au nici un rost), cu trolii săi (care acum au credibilitate 10% – 30% din câtă aveau acum opt zile), cu operaţiunile sale sub steag fals, care acum ori au fost demascate, ori nu mai pot acţiona, pentru o cu totul altfel de tactică globală de vrăjire în masă.

Evident, ştiam că are o doagă sărită. Că, pentru a te gândi să urci o armată, într-un superavion de transport, şi să mergi să pui lucrurile la punct, pe partea cealaltă a mapamondului, trebuie să fii wacko bine de tot.

Dar aşteptam o cu totul altfel de abordare. credeam că va merge tiptil, va mai acapara puţin din Donbas, va încerca să ia Mariupolul şi să ţină blocată Europa în gaze livrate, ieşind la masa de negociere şi întrebând: “ce-mi daţi?”.

Acum, toate aceste măşti au căzut dramatic. Omul acesta paranoid şi schizoid, simultan, şi-a dat jos masca de umanitate şi tot mapamondul, cu excepţia câtorva prăpădiţi, e contra lui.

Rusia, în pragul crahului financiar, e un butoi cu pulbere, iar acest butoi devine tot mai instabil, aşa cum vom vedea în perioada care urmează.

Într-un fel, Putin ne-a făcut un mare bine: ne-a scăpat de el. Ceea ce trebuie să înţelegem însă este că Vova Putin e un simplu exponent al unui sistem toxic.

Exponentul poate fi schimbat, sistemul rămâne, acesta este marele pericol. Întotdeauna Occidentul s-a lăsat păcălit de cântecele de sirenă ale Moscovei.

Aşa s-a întâmplat mereu. Succesiunea Lenin – Stalin – Hrusciov – Brejnev – Andropov – Cernenko – Elţîn – Putin a fost făcută pe acelaşi scenariu.

Noul exponent al sistemului de la Kremlin demasca nenorocirile făcute de predecesorul său. Apoi începea să facă noi crime fără număr.

Pentru cine nu ştie ce a făcut sistemul criiminal care a condus URSS, al cărui urmaş legitim este sistemul care conduce azi Rusia, îi recomand să citească excelenta carte a lui Martyn Whittock, “Statul politienesc al Rusiei Sovietice“.

Revenind, Putin acum şi-a scurtat cureaua la laţ. Şi i se va trage. Şi îl vor mazili acoliţii săi.

Share