home DIVERSE, POLITICA, SEISMOLOGIE Ce l-a apucat pe Sorin Oprescu exact acum?

Ce l-a apucat pe Sorin Oprescu exact acum?

Share

Am lecturat ca pe un roman politist al Agathei Christie noua lista de peste 1900 de cladiri cu risc seismic, data publicitatii de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Lectura palpitanta a acestui document m-a facut sa ajung la niste concluzii, pe care doresc sa le impartasesc si altora.

Marea majoritate a expertizarilor sunt facute in anii ’90. Un numar mare dintre acestea au fost realizate in anii 1993, 1994 si 1995.

Cateva expertize sunt din anul 2000 si chiar mai putine in apropierea timpurilor noastre. Cu alte cuvinte, discutam despre vechituri. Cam in aceeasi maniera, in urma cu cateva saptamani un cotidian a publicat o lista SRI cu ceea ce acest serviciu de informatii categorisea ca fiind agentii CIA in Romania. Relevanta informatiei este discutabila din mai multe motive.

La fel stau lucrurile si acum. Se pune intrebarea justificata: ce l-a manat pe dl. primar general exact acum sa dea publicitatii aceasta lista de cladiri cu risc seismic? De ce acum si nu in urma cu zece sau 15 zile? Pentru ca lumea este sensibilizata de cutremurul de sambata, de 5,3 sau 5,1 grade pe scala Richter? Miroase a manipulare.

Am spus ca lucrurile stau la fel si cu cazul listei lui Oprescu si voi explica de ce anume: de la momentul expertizei si pana in prezent, cu aceste cladiri s-au putut intampla o multime de lucruri.

De exemplu, puteau fi renovate sau demolate. Nu reiese faptul ca din lista s-au scos astfel de imobile. Fara acordul Inspectiei de Stat in Constructii, proprietarii aveau tot timpul din lume sa darame plansee, pereti de rezistenta, intr-un cuvant sa modifice radical pe dinauntru aceste imobile. Ce relevanta mai are aceasta lista in atari conditii? – nu putem sti cu exactitate.

Citeşte şi
Un cutremur de 4,8 grade pe scala Richter a avut loc în Vrancea la ora
Un cutremur important de 4,4 grade pe scala Richter s-a produs duminică, la ora 20.26,
HotNews: Cutremur de adancime in Vrancea cu magnitudinea de 4.9 grade Richter. Cutremurul a fost
Mai multi martori sustin ca ar fi vorba despre sute de morti. Televiziunile locale au
Jean-Claude Duvalier a revenit in Port au Prince la 25 de ani dupa ce a
O lista actualizata a cladirilor cu risc seismic din Bucuresti a fost data publicitatii si
E sfarsitul toamnei si intr-adevar a avut loc o insiruire de cutremure majore. Ne-am duce
Vom avea un cutremur de mare magnitudine in zona Vrancea? Ucrainenii sustin ca da si
"O sa fie cutremur in week-end?" - e intrebarea ce apare in cautari in fiecare
Bokov, asa cum se poate constata aici, nu prognozeaza deocamdata un cutremur. Ca in fiecare
Share