home ECONOMIE, POLITICA Ce interese străine s-ar plia pe Cabinetul Ponta?

Ce interese străine s-ar plia pe Cabinetul Ponta?

Share

Ponta, Mediafax: “Există un război economic, care s-a pliat pe nişte manifestaţii normale, de bună-credinţă, care este, în baza informaţiilor pe care eu le deţin, din două direcţii: în mod sigur, există interese economice din afara României ca România să nu îşi redeschidă mineritul în ansamblu – nu vorbim doar de aur sau de cianuri, ci de minerit – şi ca România să nu fie independentă economic din punct de vedere al gazelor. E normal, cine vrea prin jurul nostru să avem gazele noastre, să nu le mai importăm, şi cine vrea să avem resurse naturale importante? Nu cred că cineva vrea cu adevărat şi în mod clar există şi acest gen de influenţă”

Dar acum un an şi ceva, când o anumită coaliţie de partide a legat fedeleş unele instituţii ale statului de drept, dând o lovitură de stat contra forţelor politice pro-occidentale, sprijinită intens de Radio Moscova, ce interese străine se pliau pe acea acţiune politică?

Dar când aceeaşi coaliţie, ajunsă la putere, a declarat forţat insolvenţa unei unităţi strategice din energetica românească, Hidroelectrica, cea mai profitabilă şi bine cotată unitate românească de energetică pe piaţa internaţională a energiei, ce interese străine se pliau oare pe acţiunea guvernului?

• Patriarhia Română: Suntem împotriva proiectului Roşia Montană. Se distruge regiunea pe vecie

Dar când această coaliţie despre care vorbim, USL, a mimat privatizarea (caricaturală) a Combinatului Chimic Oltchim din Râmnicu-Vâlcea, trimiţându-l pe drumul falimentului, oare ce interese externe se pliau pe această acţiune deliberată, credem noi, mascată în incompetenţă managerială?

Dar când trimitem în shut-down construcţia de autostrăzi, ce sunt motorul economiei, ce interese economice se pliază oare pe Ponta, care au interesul ca aici să fie instabilitate economică, politică, drumuri proaste şi, în general, haos multistratificat?

Dar când aducem pe funcţii de conducere şi de miniştri toţi mangii, toate abramburicile, toţi cătălinii voici, toţi nicolaeştii, toţi miculeştii, toţi giboii, toţi fenechiii, toţi stroii, toţi barbii, ce interese străine se pliază pe această acţiune de masă?

Dar când, în loc să facem din România paradis turistic, cu păduri verzi, munţi superbi, traversaţi de şosele şi autostrăzi care duc spre marea cea mare turiştii şi lasă aici anual miliarde şi miliarde de euro, noi încercăm să ne facem cu tot dinadinsul aceşti munţi una cu pământul şi să ne otrăvim apele, ce interese străine se pliază oare pe acţiunile Cabinetului Ponta, care strigă tot el “hoţii”?

Share