home ECONOMIE Ce elemente conține un circuit hidraulic – importanța cilindrilor hidraulici

Ce elemente conține un circuit hidraulic – importanța cilindrilor hidraulici

Share

Sistemele hidraulice sunt utilizate într-o varietate de aplicații. Spre deosebire de motoarele electrice, acestea nu pot funcționa independent și de aceea trebuie să fie alcătuite din mai multe elemente ce compun într-un final un ansamblu. Un circuit hidraulic este format în principiu din mai multe piese cum ar fi: motorul, pompa hidraulică, valve, cilindri, țevi, filtre și alți conectori.

Pentru ca rezultatele să fie peste așteptări, cei interesați sunt îndemnați să aleagă serviciile de la Tehnovest Automatizări. Catalogul este alcătuit dintr-o varietate de produse, extinsă și actualizată astfel încât să îndeplinească cerințe diverse. Colaborarea cu firme precum Aventics, ACE, SMC și Loctite le-a adus succesul celor de la Tehnovest pe această ramură.

Dacă în domeniul hidraulicii este nevoie de un întreg sistem pentru funcționare optimă, fiecare element are un rol important în cadrul circuitului.

Sistemul hidraulic este format din 4 elemente care contribuie la buna funcționare a circuitului hidraulic. Aceste elemente sunt:

*motorul – acesta are rolul de a pune în funcțiune întreg circuitul.

*pompa hidraulică – aceasta are rolul de a oferi energia necesară sistemului prin faptul că împinge lichidul hidraulic în circuit.

*rezervorul – acesta are rolul de a stoca lichidul hidraulic ce va rula ulterior în circuit.

*elemente pentru conectare – acestea asigură o bună circulare a lichidului în sistemul hidraulic.

La Tehnovest se regăsesc aceste elemente întocmai pentru ca cei interesați să construiască un circuit hidraulic eficient și complex.

Importanța cilindrilor hidraulici

Cilindrii hidraulici au rolul de a produce mișcare printr-o forță lineară acționată de presiunea hidraulică a lichidului din sistem. În general, aceștia joacă un rol important în ceea ce privește transferul de putere. Lichidul hidraulic seamănă cu compoziția uleiurilor. Cilindrii hidraulici funcționează pe principiul transferului de forță prin intermediul pistoanelor. Datorită densității uleiului acțiunea primului piston este atribuită și către al doilea piston.

Cilindrii hidraulici au diverse aplicații practice, iar un avantaj al acestora constă în faptul că tipul conectorilor care leagă pistoanele pot avea orice mărime. Conectorii au capacitatea de a se extinde pentru a forma mai multe deschideri dacă este nevoie de cilindri suplimentari.

Cilindrii hidraulici sunt diferiți în funcție de viteză, gradul de protecție și poziție. Protecția este esențială să fie de calitate, deoarece deseori, aceștia trebuie să fie eficienți în condiții extreme de utilizare.

Motoarele hidraulice

Fiecare element din cadrul unui circuit hidraulic este important. Motorul hidraulic reprezintă însă un punct central. Trebuie de menționat că acestea sunt doar rotative. Prin urmare, mărimea acestora trebuie să fie exactă pentru îndeplinirea sarcinilor.

Motoarele hidraulice sunt preferate, deoarece au dimensiuni mici și totuși susțin sarcini mari. Au aplicabilitate în special în domeniul construcțiilor și în domeniile ce necesită sarcini masive. Astfel se întalnesc la excavatoare, buldozere, stivuitoare etc.

La Tehnovest se regăsește o gamă variată ce compune un circuit hidraulic. O recomandare pentru cei interesați face referire la hidraulica Aventics de la Tehnovest. Brandul Aventics este recunoscut pentru produsele calitative furnizate pentru sistemele hidraulice, dar și pneumatice. Dimensiunile, prețurile și informațiile ce țin de livrare sunt prezentate detaliat pe Tehnovest.ro.

Citeşte şi
Instalatiile de aer si elementele acestora

Intr-o lume in care tot mai multe dintre procesele de munca sunt robotizate, insemnatatea unor Read more

Dan Armeanu (ASF): Am relaxat limitele de investiții în titluri de stat pentru fondurile de pensii private

Vicepreşedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private - domnul Dan Armeanu, a declarat...

BNR intervine puternic pentru a sprijini economia

BNR a decis, într-o şedinţă de politică monetară de urgenţă, reducerea dobânzii cheie cu 0,50 Read more

Cum să porți un hanorac?

De când ne știm, bărbaților le-a plăcut să se îmbrace lejer, foarte confortabil. Doar bărbaților Read more

Un credit rapid pentru firma ta în doar 3 pași

Pentru orice firmă, oricât de mare sau de mică, există și momente de impas. De Read more

Gabriel Grădinescu: ASF urmărește evoluția și implicațiile Covid-19 în domeniul pieței de capital

Vicepreședintele ASF pentru Sectorul Instrumente și Investitii Financiare - Gabriel Grădinescu, a declarat:

Valentin Ionescu: ASF, măsuri pentru o evoluție ordonată pe piețele financiare nonbancare

Directorul Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat...

Spune-mi ce animal preferi ca să-ți spun ce joc sa joci

Dacă îți place să te joci jocuri online, atunci suntem siguri că știi deja că Read more

Dan Armeanu: ASF,în plin proces de elaborare a normelor de aplicare a legii privind pensiile ocupaționale

Vicepreşedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private - domnul Dan Armeanu, a declarat: „Diversificarea Read more

Leonardo Badea (BNR): Activitatea instituțiilor financiare a intrat în era digitală

Prezent astăzi la conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2020) organizată la Brașov...

Share