home CORUPTIE, POLITICA Ce capcană a PSD a dejucat PNL prin retragerea lui Cîţu

Ce capcană a PSD a dejucat PNL prin retragerea lui Cîţu

Share

Marcel Ciolacu a dezvăluit la Antena 3 ce plan avea PSD în Parlament, pentru a forţa instalarea Guvernului Cîţu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Numeroşi parlamentari ai PSD erau pregătiţi să voteze în favoarea învestirii acestui guvern, a cărui menire iniţială a fost să pice, pentru a declanşa alegeri anticipate.

„Un grup mai restrâns de colegi ne hotărâsem astăzi că vom merge la vot, iar în cazul în care PNL dorea iar să facă o mascaradă şi să voteze secret, hotărâsem că pentru fiecare parlamentar PNL care ar fi votat secret, un parlament al PSD mergea să voteze la vedere pentru investirea guvernului”, a declarat Ciolacu.

După ce Cîţu s-a retras, Ciolacu a avut mai multe mesaje incoerente. Iniţial l-a lăudat pe Cîţu, apoi, patru ore mai târziu, a spus că Florinîţitu a făcut “un gest total iresponsabil”, prin depunerea mandatului de premier desemnat.

„Gest total iresponsabil făcut de Cîţu, cu 10 minute înainte de vot şi-a depus mandatul. Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva, mai ales că se conturase o majoritate în Parlament”, a declarat Ciolacu.

Iată ce declarase cu doar patru ore mai devreme: „Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României, că domnul Cîţu a renunţat. Vom urgenta toate audierile şi votul pentru investirea unui nou guvern”.

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă vineri partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării noului premier.

„Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie investit un Guvern cu puteri depline, un Guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun”, a anunţat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul de premier desemnat nu afectează cu nimic, deoarece România are un guvern funcţional.

„Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un Guvern care funcţionează, Guvernul Orban, care a dovedit că acţionează cu toată hotărârea şi responsabilitatea şi ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a adăugat că prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătăţii oamenilor. „Răfuielile şi meciurile politice nu-şi au deloc rostul în actualul context”, a susţinut Klaus Iohannis.

Citeşte şi
PSD către Klaus Iohannis: “Te duci în cap, nu eşti în stare de nimic!”

Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la postul de propagandă al PSD, România TV, a lansat Read more

Alina Gorghiu: Şedinţele online ale Parlamentului sunt o bătaie de joc!

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului, susţinând că nu există Read more

Dăncilă, revoltătoare. „E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii!”

Fostul premier Viorica Dăncilă lansează un atac la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susţinând că Read more

PSD, noi măgării. “L-aţi închis pe Dragnea nevinovat? Toată România e închisă!”

Numeroşi pesedişti consideră că epidemia de coronavirus este o pedeapsă de la Dumnezeu pentru România, din cauză Read more

PSD şi ALDE sunt tot mai jos în opţiunile de vot ale românilor

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare Read more

PSD va primi încă aproape un milion de euro, bani electorali

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să plătească Partidului Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Share