home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ce a a spus Basescu maghiarilor

Ce a a spus Basescu maghiarilor

Share

Una peste alta, a repetat foarte apasat, cu maxima civilitate si cat se poate de calm, ceea ce a mai afirmat si la precedenta sa descindere in judetele in care extremistii maghiari au tendinte secesioniste si gasesc si aderenti.

FOTO: Gandul

Este foarte greu de gasit clipul video cu aceasta interventie a lui Traian Basescu. Daca il gaseste cineva, il rog sa-mi dea link in comentarii. Ii voi multumi pentru amabilitate si voi folosi embedul. HotNews se pare ca a pus doua clipuri, asa cum se poate vedea aici, dar cineva a facut plangere, astfel incat discursul sefului statului sa nu poata fi vazut.

Vreau sa spun un lucru foarte simplu si transant: un astfel de sef de stat ca Basescu va fi foarte greu sa mai gasim, care sa aiba asemenea sange in instalatie. Ar trebui sa invatam sa il apreciem. Inclusiv dusmanii sai politici ar trebui, in asemenea momente, sa-si introduca mintile in propriile cutii craniene si sa invete sa il respecte pentru ceea ce este.

Voi reproduce in continuare prima parte a textului asociat de HotNews la clipurile invalidate (probabil din YouTube):

Prezent sambata in judetul Harghita, la Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca “Tusvanyos”, Baile Tusnad, presedintele Basescu a declarat: “Avem nevoie de o crestere a autonomiei a tuturor localitatilor din Romania. Cu un singur amendament! Nu aplaudati pana nu va spun si amendamentul: egala autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal.”

In acest moment, auditoriul prezent a intrerupt discursul presedintelui, huiduind si fluierand. “Asta arata capacitatea unora de a nu putea sustine un dialog. Eu am venit la dumneavoastra pentru un dialog”, a mai spus Basescu. “Pentru cei care insa vad autonomia ca fiind elementul prin care introduc pasaport pe teritoriul national al Romaniei – vreau sa va spun ca este o viziune gresita. Romania este stat national, suveran, independent, a carui integritate teritoriala nu poate fi afectata.”

Pentru ca cei prezenti au inceput din nou sa huiduie cand presedintele a citat primul articol din Constitutie, presedintele a insistat:

“Sa stiti ca daca mai fluierati, va mai spun o data. Romania este stat national, suveran, independent, da? Deci articolul I din Constitutia Romaniei spune asa: Romania este stat national, suveran, independent.” Pentru ca multimea a continuat sa fluiere, Basescu a continuat: “Va mai spun o data inainte sa va linistiti? Ok, sper ca ati inteles.”citeste tot aici

Share