home POLITICA Cazul Şova. Tehnica aruncării lestului din nacelă

Cazul Şova. Tehnica aruncării lestului din nacelă

Share

Cazul Şova. Tehnica aruncării lestului din nacelă

Dan Şova este un parlamentar român – vorba celor de la Wikipedia, despre care se presupune că e corupt încă de când nu îşi începuse cariera politică. Noi nu ştim dacă lucrurile stau într-adevăr în acest fel. Poate că vom afla în viitor.

Pentru că este vorba despre posibile fapte penale petrecute, în Dosarul Turceni – Rovinari, dinainte ca acesta să devină parlamentar, procurorii DNA au început urmărirea penală contra lui Şova fără să ceară Senatului un aviz favorabil.

Procurorii DNA au solicitat Senatului un aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea acestuia. Ei cer acest aviz de obicei atunci când există pericolul ca urmăritul să încerce să influenţeze martorii sau să şteargă probe ale infracţiunii / infracţiunilor sale.

În acest caz, de exemplu, Dan Şova, susţin magistraţii, ar fi distrus probe, fabricând false evidenţe, care să vină în sprijinul apărării sale.

Ieri, senatorii au respins avizul favorabil pentru reţinerea şi arestarea sa, aşa că, deocamdată, probabil că acesta va fi cercetat în stare de libertate. Înainte de votul de respingere, senatorul UNPR Florentina Jipa, fost la PC, l-a uns cu mir pe Şova.

Ungerea cu mir

Poate că domnii senatori au codul lor secret: când cineva se unge sau e uns în plen cu mir, trebuie scăpat de procurori. Când nu, nu – poate fi dat pe mâna “răilor de la DNA”.

Dincolo de ceea ce au ei în cap, gestul este revoltător pentru orice creştin, pentru că el are semnificaţii profunde, tainice.

Mirul e simbolul regenerărilor si al darurilor Duhului Sfânt. Ungerea cu mir se face pe organele de simţ, prin invocarea darului Duhului Sfânt, spunându-se :

Pecetea darului Duhului Sfânt. Amin.

Nu ştim ce i-a spus senatorul Jipa lui Dan Şova. Poate “Pecetea darului Senatului. Amin!” sau cine poate şi. Prin mirungere, se pune, în creştin-ortodoxie, cel puţin, sigiliul Domnului.

Cel botezat, uns fiind, e consfinţit în unirea sa cu Hristos. Şova, botezat de mirul Senatului, a fost poate consfinţit în unirea sa cu cercurile corupte din Senatul României.

Apropierea aceasta dintre semnificaţia religioasă şi cea senatorială a ungerii cu mir este revoltătoare, dar nu se poate să nu o facem.

Aruncarea lestului

Cei care au zburat cu balonul au aflat, mai mult ca sigur, că nacela are nişte săculeţi cu nisip, care au un rol foarte important. Anume, când balonul, din varii motive, se îndreaptă spre sol, călătorii din nacela sa încep să arunce, unul câte unul, saci de nisip.

Aceştia sunt atârnaţi de marginea nacelei. Se cunosc cazuri în care unii călători, văzând că aruncă toţi sacii, şi totuşi balonul continuă să coboare spre sol, ca să se salveze au început să se arunce-ntre ei la sol, pe post de lest.

De la eşecul suferit de PSD la Prezidenţiale, pe 16 noiembrie 2014, un PSD în derută şi în curs de fărâmiţare a început să arunce lestul uman. În diferite feluri.

Sebastian Ghiţă nu mai e de ceva vreme membru PSD. E anchetat de DNA. Îşi face un partid propriu, un fel de Forza Italia de Dâmboviţa şi de stânga. Noi credem că va fi un eşec.

Vanghelie şi Geoană au fost daţi afară. Au început să-şi facă partid. A mai rămas acum unul: Geoană. Noi credem că va fi un eşec.

În iureşul de după alegeri, Ecaterina Andronescu a fost avizată favorabil ca bună de reţinut şi arestat de către procurori. Aceştia o ţin cu bărbia deasupra apei, lăsând-o deocamdată în pace, nu ştim exact de ce.

Oamenii din nacelă au decis că pot arunca “lestul” Elena Udrea (PMP), apoi, azi, lesturile Theodor Nicolescu (PNL) şi Darius Vâlcov (PSD). Nu cred că ultimul s-a cerut singur la Rahova, din bărbăţie. Pur şi simplu i s-a spus:

Bărbate, eşti lest, te vom arunca. Fă o bărbăţie.

Şi a făcut-o. În schimb, alţi trei săculeţi încă sunt ţinuţi, de-a stânga şi de-a dreapta nacelei: Loţi Borbely (UDMR), Varujan Vosganian (PNL) şi de azi Dan Şova (PSD).

Dirijabilul acesta aflat în derută continuă să zboare. Se tot îndreaptă, probabil, spre pământ. Noi săculeţi umani de lest vor trebui aruncaţi, pentru ca alţi săculeţi de lest uman să continue călătoria.

La final, vor rămâne câţiva, călare pe frânghiile care ţin balonul fixat de nacelă. Atunci când aceasta va începe să fumege şi să ardă mocnit.

Călătoria continuă! Mai avem multe de descoperit!

Share