Cazanciuc: Iohannis vorbește contra PSD? Vorbește contra poporului!

Share

PSD continuă să se confunde cu poporul român. Aceasta este o doctrină politică înstăpânită de pe vremea PCR, care a devenit FSN, ce s-a transformat în FDSN.

Apoi în PDSR, după care în PSD. De ce? Pentru că, dacă partidul este unic, normal că el este o coleopteră întinsă peste ţară, plenar.

Care e-n tot şi-n toate şi vrea să fie una cu poporul. Te iei de partid, te iei de popor. Simplu.

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a susținut că președintele Klaus Iohannis „vorbește împotriva propriului sau popor”, atunci când critică PSD-ul. El l-a acuzat și pe Ludovic Orban de atacuri la adresa statului de drept.

„Ajungem la decizia CCR. E un atac care nu are nici o legătură cu statul de drept al domnului Orban. Vorbea de politruci la nivelul Curții Constituționale. Din câte știu, la nivelul Curții sunt în mare parte magistrați.

Cred că majoritatea sunt oameni care nu au avut nicio legătură cu carieră politică. Au fost numiți de Parlamentul României. Așa este procedura prevăzută de Constituție.

Și președintele Iohannis încearcă să se transforme în președintele României și nu poate. Rămâne președintele PNL în continuare.

Când iese la Cotroceni și vorbește împotriva unui partid politic, vorbește împotriva propriului sau popor”, a susținut Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că „trebuie schimbată componenţa CCR”, ca urmare a deciziei prin care CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

”Vreau să spun câteva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabrantă, care mi se pare o încălcare flagrantă a Constituției, de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituției.

Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate așa cu asemenea… Trebuie schimbată componenţa CCR, trebuie eliminați politrucii de acolo. Trebuie să între numai magistrați cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți să răspundă la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin împotriva intereselor României.

(…) De ce, că dă ordine Florin Iordache și cu alții către Dorneanu și cei care au fost numiți politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituția? Majoritatea asta toxică distruge România, se comportă ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban.

CCR a decis, pe 29 septembrie, să respingă sesizarea președintelui Iohannis, legată de legea prin care Parlamentul stabilește dată alegerilor parlamentare din acest an.

Decizia a fost luată cu o majoritate de cinci voturi, acestea provenind de la judecătorii numiți de PSD sau apropiați PSD: Valer Dorneanu, Gheorghe Stan, Cristian Deliorga, Attila Varga și Mona Pivniceru.

Împotriva respingerii sesizării lui Iohannis au votat judecătorii Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Marian Enache și Daniel Morar.

Share