home POLITICA Cauzele îmbolnăvirii învăţământului românesc (II)

Cauzele îmbolnăvirii învăţământului românesc (II)

Share

motto: „Stimată comisie de verificare, pe vârful peniței dumneavoastră stă soarta a mii de copii. Ajutați-ne să dăm examenul. Pupici” (dintr-o lucrare de bacalaureat)

Iata unde am ajuns.

Pana in acest an, orice examen anual, la mult prea multe scoli si licee (nu ma luati cu aceste pompoase colegii, as prefera sa se numeasca licee si sa se invete carte in ele), fie ca vorbim de trepte, bacalaureat, admiteri, au fost adevarate serbari campenesti.

funnyblog

Finantate de parintii elevilor. Iata acum circuitul banilor. Parintii elevilor care urmau sa intre intr-un astfel de examen, prin comitetele de parinti, strangeau banii, ii dadeau directorilor, iar acestia organizau mese de intampinare pentru profesorii repartizati sa supravegheze examenele.

Profesorii acestia stranieri veneau, treceau pe la mese, bagau in ei ca-ntr-un pluton de pifani, beau bine, apoi se duceau in examen si incepeau asa: deci, copii, acestia sunt subiectele; acum scrieti.

Si timp de o ora “academicienii” din banci scriau dupa dictare, de luau toti de la opt in sus. In acest timp, profesorii supraveghetori isi priveau pe furis bratarile si celelalte atentii primite cadou.

Prost sa fii, lenes, loaza, si tot luai examenul. Apoi se impanau la toti prietenii ce mare examen au luat ei. Apoi ajungeau la facultati. Apoi intrau in societate si rasturnau ierarhia valorilor. Pregatiti nema pe functii de conducere.

citeste si: Cauzele îmbolnăvirii învăţământului românesc (I)

Cei mai gadilati si incompetenti dintre acesti mutanti au facut facultati particulare si si-au luat examenele pe daiboj. Am avut astfel de cretineti in preajma mea si le-am simtit mentalitatea toxica.

Acestia sunt crema falsa de fistic facut cu vopsea verde a lumii in care traim. Ei te scuipa din mers astazi din mertzane nesimtite, ascultand manele si muzica tuntz pusa la maximum.

Acestei toxine sociale insufletite nu poti sa-i explici nimic. Am avut astfel de “colegi” de redactie. Unul a ajuns consilier ministerial la un moment dat. Altul e din familie de politicieni si potentati locali.

Ca Opozitia ia partea acestor toxine sociale nu ma mira deloc, ba chiar mi se pare normal. Ceea ce ma uimeste este cat de fatis si cu cata nerusinare o face.

Am avut un coleg de clasa in liceu care, la fel de manifest, fara sa-i ceara nimeni, isi facea un titlu de glorie din a se lauda mereu cat de ticalos este el. Cam la fel face si USL acum.

Mistretii tipici produsi de acest sistem de invatamant tamp nu vor sa stie si sa invete nimic, au dispret pentru competenta, nu respecta oamenii competenti, isi respecta numai buzunarul, care trebuie sa fie permanent plin de gologani.

Acesti mutanti au vazut cum a facut bani Monica Gabor si vor si ei la fel (daca sunt cu aparenta feminina), iar daca sunt masculi, ca barbati nu le pot spune, vor ca Syda al EBei, adica sa aiba pe cineva, undeva si sa ajunga astfel, cu masina la scara, sa nu faca nimic si sa multiplice exponential, la randul lor, sirul nelegiuirilor.

Acesti netrebnici au corupt intreaga Romanie. Ei ne conduc astazi, iar gestul lui Daniel Funeriu, initiat de Mircea Miclea, este sinucigas si demn de tot respectul.

Dar acest gest este inutil, daca nu va fi insotit de o actiune la fel de dura si necrutatoare in intreg sistemul de invatamant, de la gradinita, unde copiii ajung pe pile la unele, anumite institutii de profil de acest nivel, pana la studiile postuniversitare, pentru care indrumatorii de proiect iau spaga, altfel nu te baga in seama.

De-a lungul timpului am scris de exemplu despre mafia din fotbal, ori despre cea din muzica usoara. Acestea sunt falange dedicate, de nisa, din statul corupt, clientelar, in care traim astazi in Romania.

Cloaca in care se afla invatamantul romanesc astazi este din cauza retelelor ganglionare coruptive mafiote dintransul. Pana cand, pe langa o actiune similara la examenele de la toate nivelurile, Funeriu nu va trece, impreuna cu organele in drept, la rezectia acestor mafii, nu ne vom linisti.

Aici am ajuns.

Citeşte şi
Cauzele îmbolnăvirii învăţământului românesc (I)

Astăzi, învăţământul românesc este bolnav (cu întreaga naţiune română) din cauza că în debutul anilor Read more

Marcel Ciolacu: Ion Iliescu nu mai e preşedinte de onoare al PSD!

PSD se descotoroseşte de Ion Iliescu, liderul fondator al partidului, în cel mai pur stil Read more

CTP îi doreşte lui Ion Iliescu să trăiască 100 de ani. De ce? De puşcărie…

Cristian Tudor Popescu (CTP) şi-a manifestat speranţa că Ion Iliescu va apuca să facă măcar Read more

Cabinetul Orban a desfiinţat Institutul Revoluției Române, condus de Iliescu

Cabinetul Orban a adoptat o ordonanţă de urgenţă, prin care Institutul Revoluţiei Române din Decembrie Read more

CIA: Securitatea a intervenit în ianuarie 90 în ajutorul lui Ion Iliescu

Frontul Salvarii Nationale (FSN), condus de Ion Iliescu, a fost, in ianuarie 1990, in situatia Read more

Rareş Bogdan îl execută pe Iliescu, după declaraţiile despre Revoluţie

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan are o reacție fermă după declarațiile revoltătoare ale lui Ion Iliescu, Read more

Ion Iliescu ar dori să nu mai căutăm vinovaţii Revoluţiei Române

Fostul președinte Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției, pentru infracțiuni contra umanității, a Read more

Ion Iliescu critică PSD, într-un interviu pentru TASS. Probleme, Gicule?

PSD a ajuns sa functioneze doar ca instrument pentru detinerea puterii, afirma Ion Iliescu, fost Read more

Iliescu, plângere penală la Secţia Specială privind Dosarul Revoluţiei

Avocatul fostului președinte Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a declarat că a depus o plângere la Read more

Ion Iliescu afirmă că ne paşte o schimbare prin proteste violente

Fostul preşedinte Ion Iliescu atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru România PSD Read more

Share