home CORUPTIE, POLITICA Cătălin Sindile este palmat la Şcoala de aplicaţie a Jandarmilor

Cătălin Sindile este palmat la Şcoala de aplicaţie a Jandarmilor

Share

Colonelul Cătălin Sindile, adjunct al comandantului Jandarmeriei, Cătălin Cucos, in timpul represiunii salbatice din 10 august 2018, a fost scos din prim-plan si mutat langa Bucurestt, fiind pus comandant al scolii de aplicatie pentru jandarmi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

La sfarsitul lunii august a acestui an, in timpul guvernarii PSD-Dancila, Cătălin Sindile a fost numit comandant al Scolii de Aplicatie din comuna Rosu (UM 0999), de langa Bucuresti.

Comanda UM 0999, preluata de colonelul Sindile, este o functie de general, cu toate privilegiile aferente, anunta jurnalistul Grigore Cartianu, citand surse din Jandarmerie.

Ionut Sindile se numara printre comandantii Jandarmeriei care sunt cercetati, cu mai multe capete de acuzare, pentru represiunea din 10 august 2018.

Cătălin Sindile a fost imputernicit in functia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane pe 15 august 2018, imediat dupa scandalul iscat de violentele de la mitingul din 10 august, produs in timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucos.

In dosarul penal privind violentele din 10 august 2018, Cătălin Sindile are calitatea de suspect. Sindile a detinut, pana la inceputul lunii august, functia de sef al Jandarmeriei Romane, dar a fost inlocuit cu Constantin Florea.

Ionut Catălin Sindile are 41 de ani si este nascut in judetul Teleorman. El a absolvit Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, in anul 2000.

Share