Cătălin Drulă l-a scos de la porţie, cu cotizaţiile, pe Ion Rădoi de la Metrou

Share

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR PLUS), a făcut ceea ce a promis de mai mult timp: l-a scos de la porţie pe mafiotul sindical de la Metrou, Ion Rădoi.

Sindicatul „Unitatea” al lui Ion Rădoi anunță că ministrul Transporturilor și directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, au decis să împiedice sindicatul să mai încaseze direct de la companie cotizațiile, de la membrii de sindicat. Sindicatul a publicat și un document, emis de Paraschiv.

„Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mișcare sindicală într-o adunătură de hoți, iar el este cel care încalcă legea și umblă cu ranga prin metrou.

Domnule Cîţu, băi Drulă – Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor și conform Constituției, sindicatele sunt organizații de drept privat ale salariaților care apară interesele acestora în mod independent.

ÎN prezent, cotizația reținută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaște deductibilitatea fiscală.

SĂ NU-L PRIND PE RANGĂ că vrea să elimine posibilitatea ca această cotizație să fie reținută și virată de angajator, așa cum se întâmplă în toată Europa.

Ținta lui Rangă și a lui Drulă este clară: este un șantaj pe față pe care îl face Drulă – are o problemă cu sindicatul din metrou.

DRULĂ trăiește cu impresia că, dacă a ajuns MINISTRU și schimbă CA-URILE și pune oamenii lui, la fel ar vrea și la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure NIMENI CÂND VREA SĂ FURE”, se arată în postarea de pe pagina sindicatului.

Premierul Florin Cîţu a anunțat la finalul lunii februarie că ar putea elimina prevederea legală, prin care cotizațiile membrilor de sindicat sunt reținute automat, de angajatori, din salariile acestora.

„Cred că putem să avem o discuție onestă noi, în societate. Singurii oameni care au rămas în funcție 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societății se mai fac schimbări? Haideți să mai discutăm și despre această lege, să vedem cum ajung și acele cotizații, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?”, s-a întrebat retoric Cîţu.

Share